Annonce
Udland

En af rockmusikkens helt store trommeslagere er død

Dylan Martinez/Reuters
Den britiske trommeslager Ginger Baker var nok bedst kendt fra rockgruppen Cream. Han er død - 80 år gammel.

Siden 1960'erne har Ginger Baker gjort sig bemærket som en talentfuld trommeslager med en helt særlig stil.

Men den britiske musiker, der er blevet betegnet som en af rockmusikkens mest innovative trommeslagere, har slået takten for sidste gang.

Ginger Baker - med det borgerlige navn Peter Edward Baker - er død. Han blev 80 år, skriver det britiske medie BBC.

Ginger Baker var især kendt fra gruppen Cream, som han var med til at grundlægge i 1960'erne.

Gruppen spillede rock tilsat blues og syrerock og bestod foruden Ginger Baker af guitarist og sanger Eric Clapton og bassist Jack Bruce.

Ginger Baker havde en lang og varieret karriere og spillede desuden i rockgrupperne Blind Faith og Hawkwind samt samarbejdede med afrobeat-musikeren Fela Kuti.

Kaldenavnet "Ginger" fik Baker med henvisning til sin røde hårpragt.

Inden Ginger Baker blev professionel musiker, ville han være professionel cykelrytter og drømte om at deltage i Tour de France.

Sine stærke ben fra cykelsporten udnyttede han til at bruge en særlig trommeopstilling med hele to bastrommer.

Ginger Baker blev egentlig allerede kendt, da han spillede i gruppen Graham Bond Organisation, men det var først som trommeslager i Cream, at han opnåede stjernestatus i musikverdenen.

Uden for musikken har han kørt rally og dyrket polo på hesteryg.

Selv om Ginger Baker er blevet betegnet som en af rockens mest indflydelsesrige musikere, har han selv afvist at sætte sit talent og sin musik op på en pedestal.

Ifølge BBC har Ginger Baker fastslået:

- Trommeslagere er virkelig bare nogen, der holder tiden.

I årene op til sin død svigtede Bakers helbred. Han led blandt andet af slidgigt og havde problemer med sit hjerte.

Hans sidste album, "Why?", blev udgivet i 2014, og i 2016 meddelte han, at han ikke længere ville turnere som trommeslager.

/ritzau/

Annonce
BBC''s artikel om Ginger Bakers død
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce