Annonce
Sønderborg

Caroline og Reece vandt 'grønt' hus: - Jeg kan slet ikke vente med at flytte

Inden tilmeldingen til 'Nybyggerne' har Caroline og Reece Curran øvet sig i det sommerhus, hvor de bor nu. Det har de sat i stand. Hans håndværkerfærdigheder kommer fra Youtube. Foto Ludvig Dittmann
Sønderborg får to nye indbyggere, når årets vindere af tv-programmet 'Nybyggerne' flytter til byen. De kun venter kun på at overtage skødet til huset. Det var seerne, som stemte parret ind på 1. pladsen.

Sønderborg: Det har ikke været en svær beslutning for Caroline og Reece Curran at flytte til Sønderborg.

For onsdag aften stod de pludselig permanent med nøglerne til et hus i byens nye boligområde Linde Haven i hænderne. Deres hus er blevet kendt som det grønne hus i tv-programmet 'Nybyggerne', som parret lige har vundet.

- Vi havde aldrig tilmeldt os, hvis vi ikke kunne se os selv i Sønderborg. Men i øjeblikket er det ret surrealistisk, at huset er vores. Det er endnu ikke helt gået op for os, da vi mest har forsøgt at forberede os på, at nogle af de andre vandt for at undgå en alt for stor skuffelse, fortæller Caroline Curran.

Annonce

Parret havde gået i flere måneder og sat det ene rum i stand efter det andet, men uden at vide om det nogensinde blev dem, der skulle flytte tallerkner ind i køkkenet eller hænge tøj på bøjlerne i klædeskabet. Derfor blev især Reece Curran overvældet, da deres navne blev sagt højt, og grøn konfetti regnede ned over dem ved finalen. Han havde vanskeligt ved at holde tårerne tilbage.

- Jeg kan slet ikke vente med til at flytte, siger han.

Alt var grønt, da sejren i 'Nybyggerne' blev fejret onsdag d. 24. november. Finalen blev afgjort på direkte tv. Foto: Peter Leth-Larsen/TV2

De er begge afklaret med, at den nye adresse også betyder, at de skal give afkald på noget. Det bliver blandt andet at have Caroline Currans familie lige i nærheden.

Flytter fra familie

Den forandring skaber ingen bekymringer hos dem. De får to timers kørsel fra Sønderborg til Aarhus og omegn, hvor hun er fra.

Det er en smuttur, mener Reece Curran, der nok har et andet forhold til afstande end de fleste mennesker i Danmark. Han er fra Perth i Australien og vant til at have sin familie langt væk efter at være flyttet, men også inden han forlod landet.

- Familiebesøg bliver kvalitetstid, når vi ikke ses så ofte. Nu har vi også plads til at have gæster til at overnatte, fortæller han.

Særligt en gæst glæder Reece Curran sig til at indlogere i gæsteværelset. Det er hans forældre, som  han og Caroline Curran havde håbet kunne deltage i finaleaftenen, men det kunne ikke lade sig gøre grundet covid-19.

- Heldigvis kommer jeg til at kunne vise dem huset alligevel og byen, som jeg er vild med, siger den 34-årige australier.

Køkkennet er et af de rum, som parret holder meget af. Men de har intet favoritrum, da de har lagt meget energi i at lave hele huset. Foto Ludvig Dittmann

Ingen af de to kommende sønderborgere kendte til Sønderborg før optagelserne af programmerne. Reece Curran havde aldrig været på Als. Hans hustru havde været her en enkelt gang i forbindelse med et modeljob.

Annonce

Indtryk af Sønderborg

Trods to måneder i Sønderborg under optagelserne til 'Nybyggerne' har de to endnu til gode at udforske naturen, byen og kulturen. Kun få forretninger har de helt styr på i deres nye hjemby.

- Vi kender samtlige byggemarkeder og boligbutikker. Det var begrænset, hvad vi kunne nå at se, mens vi skulle lave huset, siger Caroline Curran.

Men deres førstehåndsindtryk af Sønderborg beskriver de som fantastisk. Hurtigt faldt de for de små huse og andre gamle bygninger langs havnefronten og nærheden til naturen.

Vi skal vænne os til ikke længere at kunne gå ind uden at banke på klokken fire om morgenen

Reece Curran

Sammen med de andre deltagere i tv-programmet fik parret også besøgt nogle få spisesteder. Dybbøl Mølle er også blevet besøgt, men det er langt fra kun arkitekturen, historien, naturen og det kulturelle, der har gjort indtryk på dem.

Nybyggerne

Tv-programmet er blevet sendt på TV2. Det var syvende sæson, som lige er blevet afsluttet. 

Fire par har hver 300.000 kroner til at renovere og indrette et rækkehus på 120 kvadratmeter i Sønderborg.

I hvert program vælger to dommere ugens vinder, der får 20.000 kroner til at polstre byggebudgettet med. 

Deltagerparrene dyster om at vinde boligen, som i år har en værdi af 2.8 millioner kroner.

Det er muligt at købe et af de tre andre huse i Linde Haven. 

Næste år kommer endnu en sæson af boligprogrammet. Den optages i Horsens. 

Det har de bekendtskaber, som Caroline og Reece Curran har gjort sig, også.

- Uanset hvor vi har mødt mennesker, har alle været imødekommende og hjælpsomme. Det har både været i byggemarkedet og naboerne her i kvarteret. Dem glæder vi os virkelig til at lære bedre at kende, siger Caroline Curran, men hun erkender også, at det bliver underligt, når nogle nye flytter ind i de tre huse omkring deres.

De har ingen planer om at skulle lave noget om i huset af det, de selv har lavet.  Foto Ludvig Dittmann

For beboerne i det nu forhenværende røde, gule og blå hus er blevet nære venner.

- Vi skal vænne os til ikke længere at kunne gå ind uden at banke på klokken fire om morgenen. Det bliver nok svært at lade være med at tænke, at huset ved siden af er Line og Benjamins, lyder det fra Reece Curran med reference til et af de andre deltagerpar.

De lægger ikke skjul på, at deres naboer gennem otte uger vil blive savnet. For det de har været igennem sammen, mener Caroline Curran er svært at forklare for andre. Som hun beskriver det, har de set hinandens bedste og værste sider.

Hun minder også om alt det, der klippes fra på tv.

Annonce

Farvel for en stund

Selvom de tre øvrige par dagen efter finalen gik og fjernede balloner og andre personlige ejendele i deres huse, er det eneste, som Reece og Caroline Curran skal have med sig, de grønne planter.

For de får først de officielle papirer på huset om nogle måneder, hvilket ærgrer dem. De var klar til at blive.

- Det var lidt antiklimaks efter finalen at skulle sove på et hotel. Vi måtte aflevere nøglerne og fik dem igen her til morgen, da vi ikke måtte overnatte i huset grundet nogle forsikringer, siger Caroline Curran.

Endelig tør hun drømme om at slå sig fast ned i det grønne hus sammen med Reece Curran. De er enige om, at Sønderborg er en perfekt lokation for dem, da de ser en by i udvikling.

Caroline Curran arbejder med online marketing og som model. Reece Curran lærer dansk for tiden. Om sommeren arbejder de begge på deres bar, som ligger på den græske ø Ios. Foto Ludvig Dittmann
34-årige Reece og 29-årige Caroline Curran mødte hinanden for otte år siden på en backpackertur i Panama.  Foto: Peter Leth-Larsen/TV2
Har nogen mod på at gøre det samme som Caroline og Reece Curran, er det muligt at tilmelde sig den nye sæson af 'Nybyggerne'. Den skal optages i Horsens. Foto Ludvig Dittmann
Deres stil beskriver Caroline og Reece Curran som "skandi-stralian". Det er en kombination af Skandinavien og Australien. Foto Ludvig Dittmann
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Sønderborg

Hjælper børn og unge til et sundt fritidsliv: Frivillige samlede langt over 100.000 kr. ind på bare fire timer

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Sydjylland For abonnenter

Livslang kærlighed begyndte med en kontaktannonce: Henry og Sigrid udvekslede over 150 breve og fik næsten 40 år sammen

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce