Annonce
Vejen

En aften med menneskets bedste ven

Arrangementet "Mig og min hund" foregår ved Jels Vikingespils friluftsscene. Privatfoto

Jels: AniCura Sydvet Dyrehospitaler i Rødding og Sommersted inviterer onsdag den 11. september til arrangementet "Mig og min hund." Arrangementet, der foregår ved friluftsscenen ved Jels Vikingespil, begynder klokken 16, hvor pladsen åbner og gæsterne har mulighed for at besøge de forskellige stande, der er opstillet.

Der vil være mulighed for at købe mad på pladsen, men det er også tilladt at medbringe sin egen madkurv.

Klokken 16.30 er der velkomst, og klokken 17 kan man opleve Irene Jarnved, der er en af landets skarpeste hjerner indenfor hundeadfærd og træning. Irene Jarnved vil i løbet af aftenen give publikum et indblik i og en forståelse for indlæring af selvkontrol - både i hverdagssituationer og til træning.

Deltagelse koster 75 kroner pr. person - for børn under 18 år er prisen 25 kroner. Man kan læse mere på www.anicura.dk/sydvet-dyrehospitaler.

Det er andet år i træk, at dyrehospitalerne stabler et sådant arrangement på benene. Sidste år deltog mere end 300 mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce