Annonce
Varde

En aften om fredningsarbejdet i Danmarks Naturfredningsforening Varde

Lyngbos hede er et eksempel på en naturfredning. Den 6. november vil fredningleder Birgitte Bang Ingrisch indlede Danmarks Naturfredningsforening Vardes årsmøde med et indlæg om fredningsarbejde -både lokalt og nationalt. PR-foto

Varde: Onsdag den 6. november kl. 19 vil fredningsleder Birgitte Bang Ingrisch indlede årsmødet i Danmarks Naturfredningsforening Varde med at fortælle om fredning på Danhostel Blåvandshuk i Oksbøl. I starten af året var der en række fredningsevents over hele landet, hvor danskerne markerede deres protest mod at et forslag fra DF om at fratage Danmarks Naturfredningsforenings (DN) ret til at foreslå fredninger. Mange myter og misforståelser prægede debatten, lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Naturfredningsforening Varde, som skriver:

- Så hvad er en fredning egentlig, og hvad er det for en proces, der sættes i gang, når der foreslås en fredning fra DN, stat eller kommune.

I Varde Kommune har der været fredningssager tidligere, og det kan der komme igen i de evige bestræbelser for at beskytte de store værdier imod byudvikling, fragmentering og tilgroning. Det, og nogle eksempler på fredninger i Varde Kommune, vil Birgitte Bang Ingrisch fortælle om på mødet.

Herefter vil formand for DN Varde, Merete Vigen Hansen, i ord og fotos fortælle om det lokale arbejde med natur og miljø i Varde Kommune det seneste år. Alle er velkomne til årsmødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce