Annonce
Sport

En anholdt for homofobiske tilråb under engelsk fodboldkamp

Craig Brough/Ritzau Scanpix
Episoden fandt sted under en fodboldkamp i den tredjebedste engelske række mellem Tranmere og Wycombe søndag.

En mand er blevet anholdt for homofobiske tilråb under en fodboldkamp i den tredjebedste engelske række, League One, mellem Tranmere Rovers FC og Wycombe Wanderers FC søndag.

Det skriver hjemmeholdet, Tranmere, på sin hjemmeside.

- Vi er meget skuffede over at erfare, at der var homofobiske kommentarer under kampen mod Wycombe Wanderers. Klubben tager det meget alvorligt med en nultolerance over for den slags.

- Som konsekvens er en tilhænger blevet anholdt, og sagen er blevet overdraget til politiet, skriver klubben, der har hjemmebane i en forstad til byen Birkenhead tæt ved Liverpool.

Det var Wycombes målmand, Ryan Allsop, der anmeldte episoden til dommeren i pausen mellem de to halvlege.

Wycombe-manager Gareth Ainsworth roser keeperen for at tage hånd om situationen.

- Uanset om det er racisme eller homofobi, lige meget hvad det er, skal vi udrydde det.

- Jeg anerkender Ryan Allsop for at være modig nok til at stille sig frem og anmelde episoden, og jeg vil støtte ham, siger manageren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det Engelske Fodboldforbund (FA) er ifølge AFP også blevet gjort opmærksom på episoden og vil vente på dommerens referat fra kampen samt indsamle oplysninger fra de forskellige parter, inden det afgør, hvad der skal ske i sagen.

Kampen endte med en 2-0-sejr til Wycombe, der dermed topper League One med 36 point efter 17 kampe.

Kampen i England var ikke den eneste, der blev udsat for diskriminerende tilråb søndag.

En kamp i den næstbedste hollandske række mellem Excelsior Rotterdam og Den Bosch blev afbrudt af dommeren på grund af racistiske tilråb. Holdene gik efterfølgende på banen igen og gennemførte kampen.

Episoden fik den hollandske landsholdsspiller Memphis Depay til tasterne. På Twitter opfordrer han Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) til at gribe ind.

- Jeg er træt af at se de her ting igen og igen. Hvornår stopper det?

- Uefa, hvad gør vi? Især i forhold til det kommende EM?, spørger Lyon-spilleren på det sociale medie.

EM spilles til næste sommer i 12 forskellige europæiske lande - herunder både Holland og England. Der skal også spilles i København.

/ritzau/

Annonce
Læs meddelelsen på Tranmere Rovers hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sønderjyske siger farvel til spillertrio

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce