Annonce
Billund

En coronatest kræver masser af tålmodighed

Tirsdag var den mobile teststation opstillet i Magion i Grindsted, og mange ville gerne have taget en test. På et tidspunkt strakte køen sig tværs over den store parkeringsplads foran Magion. Foto: Alex Hermann.
Det er nødvendigt med en masse tålmodighed, når man skal ud og have en kviktest. I dagene efter påske har der været meget stor efterspørgsel på tests, og mange har oplevet lang ventetid.

Billund Kommune: Det har i dagene efter påske været nødvendigt med en god portion tålmodighed hos de borgere, der har stillet sig i kø for at få en coronatest.

Tirsdag lød meldingerne på flere timers ventetid ved teststationen i Billund Lufthavn, og da den mobile teststation onsdag var opstillet i Magion i Grindsted, var der også her meget stor trængsel. Her strakte køen sig på et tidspunkt hele vejen tværs over den store parkeringsplads foran Magion.

- Vi er i den fase lige efter påske, hvor en del skal hen og testes, fordi de skal klippes eller noget andet, og så er der stor tryk på testkapaciteten lige nu, siger Lene Bruun, der er leder af HR og sundhedsstaben i Billund Kommune.

Her holder det mobile testcenter

  • Mandag 11.30-19.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted.
  • Onsdag 12.30-19.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted.
  • Torsdag 10.30-17.30: Sdr. Omme Idrætscenter, Stadion Alle 16, Sdr. Omme.
  • Torsdag 18.00-19.30: Viadukthallen, Blåhøjvej 10, Filskov.
  • Fredag 08.30-13.30: Vorbasse Fritidscenter, Drivvejen 1, Vorbasse.
  • Fredag 14.00-18.00: Hejnsvig Hallen, Bakkevej 9, Hejnsvig.
  • Lørdag 13.00-16.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted.

Hun kan ikke komme med noget præcist bud på, hvor lang tid folk skal forvente at stå i kø de enkelte teststeder, men at der forekommer ventetid, er der ingen tvivl om.

- Man skal nok være indstillet på, at der kan være noget kø og så prøve at komme tidligt eller sent, hvor køerne typisk vil være lidt mindre, siger Lene Bruun.

Annonce

Tiderne ligger fast

Den mobile teststation er på besøg i Billund Kommune seks ud af ugens syv dage, hvor den holder på forskellige lokationer. Planen for, hvor bilen holder, ligger fast for resten af måneden. Det sker i et forsøg på at gøre folk mest muligt bevidste om, hvor og hvornår det er muligt at få taget en test.

2. påske blev rekorddag for antallet af tests

  • Mandag den 5. april blev den foreløbigt travleste dag nogensinde i forhold til at få flest danskere testet mod coronavirus.
  • Alene i Region Syddanmark blev næsten 95.000 mennesker testet, lyder det fra regionen.
  • 56.371 mennesker var igennem en såkaldt kviktest, mens 38.418 mennesker fik taget en PCR-test.

- Vi skal hele tiden ramme en balance, hvor vi informerer borgerne mest muligt uden at forvirre dem. Derfor vil regionen meget gerne have, at vi fastholder de samme tider og steder, siger Lene Bruun.

På baggrund af de data, som kommunen har afviklet til regionen, er det derfor besluttet at skrue op for antallet af mennesker, der kan foretage test på de enkelte teststeder.

- Derfor er det min forventning, medmindre jeg hører andet fra regionen, at vi fastholder de tidspunkter, som vi har, og at se så opjustere antallet af podere, siger Lene Bruun.

Det har for nylig været nødvendigt at øge testbilens åbningstid den ene gang om ugen, den befinder sig i Filskov. Det skyldes tilbagemeldinger om, at ikke alle nåede at komme igennem køen og få taget en test inden for åbningstiden.


Man skal nok være indstillet på, at der kan være noget kø og så prøve at komme tidligt eller sent, hvor køerne typisk vil være lidt mindre.

Lene Bruun, leder, HR- og sundhedsstaben, Billund Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce