Annonce
Debat

En cykelsti-og gangbro over banelegemet er det eneste rigtige

Læserbrev: Det handler om prioritering af anlægsmidlerne, om der skal opføres det ene eller det andet i Esbjerg kommune.

Der var ikke så meget diskussion i forbindelse med opførslen af parkeringshuset i Danmarksgade, der har kostet 42 millioner kroner. Det er fint med et parkeringshus, men det er ikke klimavenligt. Det er en cykelsti- og gangbro over banelegemet til gengæld.

Nu kommer der en klima ø i Nordsøen, og med det nye politiske klimaforlig er Esbjerg i medvind. Nordeuropas vindmøllehavn er sikret.

Annonce

Derfor syntes jeg, at en by og kommune af Esbjergs størrelse burde være en foregangskommune i klimakampen. Esbjerg kommune bør vise vejen til et bedre klima. Lad os få reduceret brugen af de fossile brændstoffer mest muligt.

Jeg synes, det er trist at bo i Esbjerg kommune, hvor man devaluerer klimakrisen.

Esbjerg kommune har haft et årelangt godt gennemarbejdet klimaprojekt klar i form af en cykelsti- og gangbro over banelegemet fra Exnersgade til Jernbanegade. Det er genialt at forbinde de to bydele med denne bro over banelegemet.

Husk at der allerede var brugt millioner af kroner og masser af tid på projektet, inden borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og formanden for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V) med et borgerligt flertal i byrådssalen valgte at skrotte det til fordel for en anden løsning, som de ikke får bevilget penge til.

Esbjerg kommune skal levere 10,2 millioner tilbage til trafikstyrelsen. Dertil kommer alle de anlægsmillioner, der i forvejen er brugt og spildt fra kommunekassen. Borgmesteren og udvalgsformanden skrotter projektet uden at have fået noget som helst for de brugte millioner.

Esbjerg kommune skal tænke fremtid - også når det gælder trafiksituationen.

Det er vigtigt, at kommunen får en samlet helhedsplan i forhold til klimaet, så kommunen får køretøjer, der drives på fossile brændstoffer, ud af Esbjergs indre bykerne. Med tiden skal køretøjerne helt væk fra byen. Jo færre køretøjer i byen desto mere sikkert er det for vores cyklister og gående - unge som ældre.

Derfor er det et rigtig godt og visionært tiltag at få en klimavenlig cykel- og gangbro hen over banelegemet.

Desværre har udvalgsformand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V) og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) forpurret dette gode klimavenlige projekt. For Esbjerg kommunes skyld kan man håbe, at de reviderer deres tilgang til cykel- og gangbroen endnu en gang.

Det er det eneste rigtige, og et helt perfekt, visionært og fremsynet tiltag med cykelsti-og gangbro over banelegemet i en hård og tiltrængt klima- og miljøkamp - også i en kommune af Esbjergs størrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce