Annonce
Kolding

En dag i fiskeriets tegn: Steffen og Aviar er blevet venner ved at fiske

Steffen Brink Dahl-Hansen er vild med at fiske og kunne han selv vælge, så gjorde han det hele tiden. Søndag fiskede han sammen Aviar Atto og de to er blevet gode venner og skal Fortnite sammen, når de ikke fisker, har de besluttet. Foto: Yilmaz Polat
Søndag var lystfiskeriets dag i Kolding, men også i resten af landet. På grund af manglende annoncering kneb det med deltagere, men de der var der, hyggede sig gevaldigt.

Kolding: Lystfiskeriets blev søndag markeret i hele landet og Kolding var ingen undtagelse.

Kolding Sportsfiskerforening stillede op ved Marienlundssøen og havde et særligt fokus på at få nye unge fiskeraspiranter til at prøve kræfter med sporten. Lokalafdelingen havde dog ikke fået reklameret godt nok for arrangementet og det var derfor begrænset hvor mange børn, der var dukket op søndag ved middagstid.

- De andre år vi har holdt det, har der været flere deltagere, men der har vi også holdt det ved Slotssøen, fortæller Niels Knudsen fra Kolding Sportsfiskerforening.

Foreningen havde i år valgt, at rykke arrangementet til Marienlundssøen, da man de andre år ved Slotssøen havde været udsat for kraftig blæst, der gjorde det svære for børnene at kaste linen ud i vandet.

- Og så er det selvfølgelig helt vindstille i dag, men man kan ikke vinde hver gang, fortæller Niels Knudsen. Det havde ikke været muligt, at rykke arrangementet på selve dagen, da Slotssøen skal bookes god tid i forvejen.

Foreningen havde taget stænger med, hvis nye og uprøvede kom forbi og ville give fiskeriet et skud. Og da de ikke skulle spise fiskene, havde Niels Knudsen en lille grill med, som han ristede pølser til deltagerne på.

Annonce

Det er en god måde at slappe af på og komme ud i naturen på samme tid. Det er ikke så vigtigt om man fanger noget, selv om det er rart når man gør.

Steffen Brink Dahl-Hansen, juniormedlem hos Kolding Sportsfiskerforening

Blev venner af at fiske

To af dem, der var dukket op til Lystfiskeriets dag var 11-årige Steffen Brink Dahl-Hansen og 10-årige Aviar Atto. Steffen har fisket siden han var fem år gammel og været medlem af Kolding Sportsfiskerforening i cirka et års tid. Han kommer fra Vejen og har en å i nærheden af hvor han bor, hvor han ofte tager ned og fisker selv. Han skyder selv på, at han i gennemsnit fisker fem gange i måneden og måske endda mere. Han holder meget af det, da det giver ham en enorm ro.

- Det er en god måde at slappe af på og komme ud i naturen på samme tid. Det er ikke så vigtigt om man fanger noget, selv om det er rart når man gør, siger Steffen.

Aviar har ikke fisket så mange gange. Det er hans femte eller sjette gang.

- Det var så sjovt første gang jeg fiskede, at jeg bare gerne ville igen, siger Aviar Atto, der til Lystfiskeriets dag havde fanget en lille gedde, som han slap ud i søen igen. Alt der fanges i Marienlundssøen skal nemlig sættes ud igen.

De to drenge har fisket sammen et par gange før og er allerede blevet gode venner. De har udvekslet telefonnumre og vil gerne spille Fortnite med hinanden, når de kommer hjem.

- Jeg skal bare lige huske og have hans brugernavn, siger Steffen og fiser over til Aviar.

Kolding Sportsfiskerforening holder også sommerfiskeri for børn den 29. juni samt den 6. og 13. juli i samarbejde med Kolding Kommune, hvilket ifølge Niels Knudsen skulle stå i en aktivitetskalender, som børn i Kolding Kommune har fået i skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce