Annonce
Sønderborg

En dansker på podiet i Paris får borgmester til at drømme stort

Sammen med overborgmester fra København Lars Weiss, der også er bestyrelsesformand for den danske Grand Départ, borgmestre og repræsentanter fra de øvrige mål- og startbyer samt erhvervsministeriet var Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen en tur på podiet i Paris. Foto: Sønderborg Kommune
Ved afslutningen på Tour de France 2021 blev det markeret, at Danmark får besøg af verdens bedste cykelryttere næste år. Som repræsentant for en målbyerne var Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen en tur på podiet i Paris søndag den 18. juli.

Paris: Forhåbningerne om at se en dansker cykle gennem Sønderborg iført den gule førertrøje næste år, er vokset markant hos borgmester Erik Lauritzen (S), efter at den 24-årige thybo Jonas Vingegaard stod på podiet i Paris under dette års Tour de France søndag aften.

- Det vil være helt fantastisk at se en dansker komme cyklende i gult ned over Dybbøl Banke. Mulighederne for det er ikke blevet mindre med det her resultat. Desuden er flere af de danske ryttere stærke på en enkeltstart, siger han og refererer til, at det er den disciplin, der åbner løbet i København den 1. juli 2022.

Men det er ikke kun Jonas Vingegaards præstation, der får Erik Lauritzen til at drømme. Det er også de andre danske cykelrytteres gode optrædener i årets udgave af verdens største cykelløb.

Annonce

Hele 11 danskere var med i det tre uger lange løb, og de gjorde det ualmindeligt godt. Ikke færre end otte top tre placeringer blev det til, hvilket ligesom deltagerantallet er rekord.

Sættes på verdenskortet

Ingen af dem fik dog samme oplevelse som borgmesteren. Han fik lov at stå med et Tour de France-trofæ. Det såkaldte Grand Départ-trofæ blev overrakt for at markere, at Tour de France næste år begynder i Danmark.

- Alle rytterne drømmer om at stå øverst på sejrsskamlen med et trofæ. Mange byer drømmer også om at få en etape tildelt. Det er lykkedes for os, hvilket blev lidt mere virkeligt der på podiet. Vi har kæmpet hårdt for det, siger Erik Lauritzen.


Min fascination led et knæk for nogle år siden, da sporten var præget af massiv doping, men de sidste par år er den kommet tilbage

Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg


Han udtrykker samtidig en enorm begejstring for at stå midt i Paris på Champs-Élysées og suge den stemning til sig, som han håber også kommer i Sønderborg næste sommer.

- Det er en unik mulighed for at sætte Sønderborg på verdenskortet. Nogen vil altid sige, at det er for dyrt, men hvordan det kan måles, ved jeg ikke. Det må godt koste noget at få sådan en begivenhed med et så stort og godt brand forbi- især i år har Danmark fået god omtale, siger Erik Lauritzen med henvisning til indsatsen fra de danske cykelryttere.

Selv glæder han sig til at se feltet komme hen over Christian X's bro, da sporten fascinerer ham.

Tour de France i Danmark

Tour de Frances første etaper i 2022 cykles i Danmark.

Rytterne begynder med en enkeltstart i København den 1. juli. Ruten er 13 kilometer lang.

Anden etape køres dagen efter og går fra Roskilde til Nyborg. Den er 199 kilometer lang.

Sidste etape i Danmark går fra Vejle til Sønderborg. Her skal rytterne cykle 182 kilometer.

Efter at være nået til Sønderborg den. 3 juli indtræffer en hviledag.

Tidligere så han samtlige etaper. Nu bliver det til så mange som muligt. Det er arbejdsopgaverne, der definerer, hvor ofte det kan lade sig gøre.

- Min fascination led et knæk for nogle år siden, da sporten var præget af massiv doping, men de sidste par år er den kommet tilbage, fortæller Erik Lauritzen, der håber, at både sønderborgerne og turister deler hans iver efter at komme ud og opleve etapen live  den 3. juli 2022.

I mellemtiden vil det være muligt at se Grand Départ-trofæet i Sønderborg, hvor det bliver udstillet den 17. august 2021. Senere skal det videre til de andre start- og målbyer.

Annonce

Cykler gerne langt og ligeud

Han vil i hvert fald varmt anbefale det efter sin tur til Paris, hvor han havde selskab af overborgmester i København Lars Weiss (S), der er bestyrelsesformand for den danske Grand Départ. Borgmestre og repræsentanter fra de øvrige mål- og startbyer samt erhvervsministeriet var også repræsenteret i Frankrigs hovedstad.

- Det er noget helt andet end at se cykelsport i tv. Her kan man se rytterne næsten direkte i øjnene, fordi det er muligt at komme helt tæt på. Derudover er det for alle, da det er en gratis oplevelse, lyder det fra ham.

Erik Lauritzen så også danske Jonas Vingegaard på podiet under turen til Paris. Foto: Sønderborg Kommune

Der er også muligt selv at cykle den 183 kilometer lange etapen, der begynder i Vejle. Om Erik Lauritzen selv skal det, tygger han lidt på, men underlader at komme med et helt konkret svar.

- Jeg kan godt lide at cykle, men min bagdel kan ikke holde til at sidde på sadlen for længe af gangen, siger han og griner.

Han mener heller ikke, at benene er gode nok til bjerge. Erik Lauritzen vil gerne køre langt, men det skal helst være ligeud. Derfor erkender han også, at havde han ikke fået lov at komme på podiet, fordi Sønderborg skal være vært for verdens største cykelløb, var han aldrig kommet det. For på listen over verdens bedste cykelryttere ville hans navn aldrig være dukket op.

Trofæet kommer på en vandreudstilling. Den begynder i Sønderborg den 17. august 2021 og ender i København i forbindelse med markering af 100 days to go i marts næste år.  Vandretrofæ blev modtaget fra Région Bretagne (Brest) og gives videre til Bilbao i Baskerlandet næste år. Foto: Sønderborg Kommune
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

Alle spillere mødte frem - Hyballa afbrød træningen tidligt

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Haderslev

Sigtede for Damgade-drab skal forblive varetægtsfængslede

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

Billund

Kvinde død i frontalt sammenstød på landevej

Kolding For abonnenter

Sommerserie: Benny Dall drømmer om Cuba, er vild med russisk 70'er-film og ser op til amerikansk forretningsmand

Erhverv

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Annonce