Annonce
Vejen

En drøm går i opfyldelse

Tagdækkerlærling Stefan Fogt Stærmose skal til DM i skills i Bella-Centret i København.

Vejen-Århus: 20-årige Stefan Fogt Stærmose, der bor i Vejen, er i lære som tagdækker hos Icopal i Århus. Han ville meget gerne have deltaget i DM i Skills sidste år, men kvalificerede sig desværre ikke. Det gjorde han i år, og han glæder sig meget.

- Da jeg fik beskeden om, at jeg var udtaget til DM i Skills, blev jeg glad og stolt, jeg havde virkelig set frem til det og håbet på det. DM i Skills er stort, fordi det er bekræftende, at man laver et flot stykke arbejde og viser sit fag frem. Jeg forventer, at der kommer mange mennesker og ser mit håndværk.

Stefan Fogt Stærmose føjer til: - Jeg ved, at jeg bliver rigtig nervøs over alle de øjne, der kommer til at hvile på mig, men jeg er super glad over at skulle med. Det bliver en ubeskrivelig oplevelse,” fortæller Stefan Fogt Stærmose.

Danmarksmesterskaberne for landets dygtigste håndværkere, DM i Skills, afvikles den 16.-18. januar 2020 i Bella Centret i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

112

21-årig væltede på scooter og ramte bil

Annonce