Annonce
Sydjylland

En dyr dag for fartsynderne

Det blev en travl dag for Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet fik en travl dag onsdag, hvor klip i de sydjyske kørekort fløj ud til højre og venstre.

3148 køretøjer passerede rastepladsen ved Oksekær på den sydjyske motorvej, men cirka 40 procent af alle trafikanterne havde problemer med at holde fartgrænsen.

Politiet havde op til kontrolzonen skiltet med, at farten skulle nedsættes til 50 kilometer i timen, men det virkede flere bilister ligeglad med - også selvom Syd- og Sønderjyllands Politi havde folk ude på vejen.

På Twitter skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, at dagens største fartsynder var en bilist, der kørte 139 kilometer i timen, hvor man kun måtte køre 50 kilometer i timen.

- Utroligt, at bilisterne ikke er mere opmærksomme, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi blandt andet i et tweet.

Kontrol flere steder

I Døstrup havde Syd- og Sønderjyllands Politi også en hastighedskontrol på fem timer. Her blev det til 39 rapporter med samlet ti klip i kørekortet - endnu engang var der skiltet med, at 50 kilometer i timen var den maksimale hastighed, men alligevel sneg en enkelt bilist sig afsted med 75 kilometer i timen.

På Busholmvej i Tønder stod politiet også i seks timer - og her var der 47 rapporter. I de 47 rapporter blev det til ti klip, mens den højst målte hastighed var på 128 kilometer i timen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Johannes leder efter Mohamed i Ribe

Vejen

Aftenhøjskole med brasiliansk fokus

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce