Annonce
Trekantområdet

En eftermiddag med masser af smag og elever og tempo i Superbrugsen

Mikken Bay Christiansen var en af de meget aktive unge, der fredag formiddag gjorde klar til en travl eftermiddag hos Superbrugsen på Nymarksvej. Foto: Peter Friis Autzen
11 unge på uddannelse i Coop trippede fredag middag for at komme i gang med en helt særlig eftermiddag i butikken på Nymarksvej.
Annonce

Fredericia: -Uhm, den er god, siger en dame efter at have smagt på lidt rosé.

Kunderne hos Superbrugsen på Nymarksvej i Fredericia møder fra tidligt fredag eftermiddag en hel stime af smagsprøver, konkurrencer, happenings og oplevelser. Standen med vin og rosé er bare en af dem.

Coop har flere interne uddannelser. En af dem hedder leder-trainee, og den byder på både teori og praksis indenfor både salg og ledelse. Med andre ord en rigtig købmand-uddannelse, eller uddeler som det hedder i branchen.


Det er skønt med en uddannelse, hvor der både er kundekontakt og ledelse, teori og praksis.

Mikkel Bay Christiansen


De 11 unge, der denne dag folder en række praktiske events ud, kommer fra hele landet.

De havde selv lagt planer for standene, og uddeler Nicolai Christensen har stort set ikke blandet sig. Kun med hensyn til at få justeret indkøbsmængderne til dagen og få lagt en corona-controlleret plan for en ballon-event. Resten er de unges værk, og de står klar med smil, varer og viden fra klokken 13-18.

Annonce

Coop hele livet

En af de 11 er  Mikkel Bay Christiansen fra Auning uden for Randers.

- Jeg startede i Coop som vareopsætter i den lokale butik i Auning, da jeg var 16 år, siger han og tænker seks år tilbage.

Siden er han rykket op og fremad i butikken, hvor han har fået mere og mere kundekontakt og større og større ansvar. Sidste år var det blevet tid at tage den rigtige uddannelse, syntes han.

Emil Rosengren fra Aalborg stod klar med chips og sodavand af Coops eget Änglamark-mærke. Foto: Peter Friis Autzen

- Jeg kan godt lide kombinationen af læsning og praktik ude i butikker, siger han.

Fredag eftermiddag har han fået til opgave at være såkaldt runner. Det vil sige, at han er den praktiske hjælper for alle de andre stande og boder. Han henter og bringer, når de mangler noget - og afløser også kortvaringt i standene, hvis der er brug for det.

Annonce

Herligt engagement

Uddeler Nicolai Christensen glæder sig ved synet af de unges engagement. Og over, at kunderne tager så godt imod.

Allerede udenfor på parkeringspladsen er der liv og glade dage i standen, hvor man for en billig penge kan få både grillede pølser og brød.

- Jeg har i sin tid selv taget ledertrainee-uddannelsen. Og jeg har faktisk i nogle år ønsket at få et hold på besøg her. Det er lykkedes nu, siger han.

En gang efter nytår kommer holdet tilbage og overtager driften af butikken i en hel uge. Også det glæder uddeleren sig til, omend det er med neglebiddende nervøsitet.

- Det er jo dygtige, og det skal nok gå. Men jeg har svært ved at lægge butikken i andres hænder og selv give slip. Men bare se her: Det går jo fint, siger han og kaster blikket ud i butikken.

Der er liv ved boderne. Og gang i alle kasser.

Uddeler Nicolai Christensen har selv taget ledertrainee-uddannelsen. Og han nyder at have besøg af de 11 unge. Foto: Peter Friis Autzen
Mikkel Bay Christiansen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce