Annonce
Vejen

En festdag for borgerne i Askov

Else Flansmose, formanden for Askov Bylaug, havde i dagens anledning flag i cykelkurven til ære for Askov by. Foto: Martin Ravn
Blokeringen af Skovgårdsvej har i et år været til gene for særligt borgerne i Askov. Her har trafikken i myldretiden været tung, ophobende og til tider farlig.
Annonce

ASKOV: - Det er glædens dag.

Sådan siger Else Flansmose, der er formand for Askov Bylaug. Helt præcist et år og en dag efter svineproducent Martin Lund Madsens spærring af Skovgårdsvej mellem Askov og Vejen, ser hun nu frem til, at den væsentligt forøgede trafik gennem landsbyen vest for Vejen snart får en ende.

- Der er ingen tvivl om, at Askov har båret det tungeste læs i det år, hvor Skovgårdsvej har været spærret, siger hun.

Ifølge Else Flansmose er det især om morgenen, at trafikken på den smalle hovedgade, der løber gennem bymidten i Askov, er ekstrem. Især har hun været bekymret for, at de cyklende børn skulle blive klemt inde mellem de store køretøjer.

Hun kender til i hvert fald én konkret episode, hvor et barn på cykel var i fare for at blive ramt af en svingende lastbil.

- Heldigvis var der en mand, der nåede at få barnet i sikkerhed inde på fortovet, siger hun.

I dag er Else Flansmose lykkelig over, at trafikken i fremtiden igen vil blive ledt uden om byen.

Else Marie Pedersen ser frem til at benytte Skovgårdsvej igen.Foto: Martin Ravn
Annonce

Trafikken hobede sig op

- Jeg håber, den åbner i morgen, siger Else Marie Pedersen om Skovgårdsvej, imens hun fylder benzin i bilen på tankstationen bag DagliBrugsen i centrum af Askov et stenkast fra den historiske højskole.

Hun kalder hele forløbet omkring Skovgårdsvej for træls og har selv oplevet, hvordan trafiksituationen i myldretiden har været vanskelig i det år, hvor omfartsvejen har været spærret.

- Det har næsten ikke været til at komme ud på Boulevarden, fortæller Else Marie Pedersen.

Boulevarden er en trafikal hovedpulsåre, der løber langs den vestlige del af Vejen by. Der er ingen lysregulering, og derfor kan køerne fra de mindre veje, der støder til den i forvejen tæt befærdede Boulevard, blive lange.

For at komme på E20-motorvejen har trafikken nu i et år været nødt til køre gennem Askov mod Vejen via Vejenvej og ud på Boulevarden. Her er køen ifølge Else Marie Pedersen kun blevet længere og længere. Bilisterne har måtte væbne sig med enorm tålmodighed.

Samme oplevelse har Marianne Nygaard, der onsdag eftermiddag er ude at gå tur med datteren Laura.

- Det har været rigtig svært at komme frem om morgenen. Derfor er det fantastisk, at Skovgårdsvej snart åbner igen, siger hun.

Marianne Nygaard har i lang tid oplevet tættere trafik som følge spærringen af Skovgårdsvej.Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce