Annonce
Sønderborg

En flok mænd hentede tyvekoster hjem igen

Brandslukningsudstyr var blandt et stort parti fundne tyvekoster på en adresse i Gammel Guderup i april, og brandværnet har fået sit udstyr tilbage, men ingen er blevet dømt for hverken tyveri eller hæleri. Arkivfoto

Selvjustits: En flok alsiske mænd drog i april til Gammel Guderup for at hente ting, der var blevet stjålet fra dem, og de fik en hel del ejendele med sig hjem igen.

ALS: - Jeg blev ringet op af en makker, der sagde, der var natteaktivitet i Guderup. De ville køre op og se, om der var gang i den om natten, og spurgte, om jeg ville med op og se, om min trækløver var deroppe. Det ville jeg gerne. Jeg kørte bare med. Vi var en ti stykker. Jeg ved ikke, hvorfor vi var så mange, forklarede et vidne i en hælerisag ved Retten i Sønderborg tirsdag.

I april fik alsiske mænd nys om stjålne effekter fra værksteder, garager og i et enkelt tilfælde en brandstation befandt sig på en adresse i Gammel Guderup. Da politiet ikke ville rykke ud, fordi det var weekend, tog de selv op for at se på sagerne.

- Der kommer 10-20 folk hjem og blokerer min indkørsel og alt muligt mærkeligt. De trawlede gennem huset. Jeg fløj rundt og holdt øje med de folk, fortalte beboeren på adressen, der ikke selv var tiltalt i sagen, men havde en hel del af de stjålne effekter på sin ejendom.

Det drejer sig blandt andet om den brændekløver, som den 23-årige blev dømt for at have været uretmæssigt i besiddelse af. Han havde lånt brændekløveren ud til manden i Gammel Guderup. Ejeren fra Sydals kunne bevise det var hans ud fra fotos på sin mobiltelefon. Desuden blev fundet en del brandslukningseffekter tilhørende et sydalsisk brandværn. Udstyret var mærket.

Det blev den 23-årige tiltalte ikke dømt for i hælerisagen, men brandværnet fik sine ting tilbage. Politiet indfandt sig alligvel, da der indløb anmeldelsen om det store opbud af selvbestaltede ordenshåndhævere. Beboeren mente at opbevare de mange effekter for den 23-årige, fordi han skulle låne hans trailer.

- Hvis man spørger ind til de forskellige effekter, hvor de er kommet fra, og hvem der har ejerskab til hvad, siger den ene, det tilhører den anden og omvendt, sagde den kriminalbetjent, der havde afhørt de tiltalte tirsdag i retten.

- Jeg fatter ikke, hvordan han er blevet afhørt uden en sigtets rettigheder. Han har helt klart interesse i at sige, effekterne stammer fra andre, sagde den 23-åriges forsvarer Jesper Gad om fundet af de mange effekter hos beboeren i Gammel Guderup.

Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Hvorfor? Hvert tredje barn i Aabenraa må se langt efter flere varme hænder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce