Annonce
Livsstil

Én gang camping, altid camping: Yvonne og Freddy vender altid tilbage til Vejers

Yvonne og Freddy Sørensen er fastliggere på Stjerne Camping i Vejers. De tager turen fra hjemmet i Nordenskov til Vejers hver weekend, og som noget nyt vil de gøre det hele året - også i vintermånederne. Foto: Line Guldager Hansen
Ægteparret Sørensen er fastliggere på Stjerne Camping i Vejers, der er blevet hele familiens samlingssted. Som noget nyt vil parret nu også opleve pladsen i vintermånederne og være ægte helårscampister.

Vejers: I 15 år var de altid at finde på Stjerne Camping i Vejers. Så besluttede de at holde en pause på ti år, for nu ville de ud og se noget nyt. Campingvognen kom med til både Italien og Ungarn, men Yvonne og Freddy Sørensen kunne aldrig helt slippe campinglivet i det vestjyske.

Nu er de tilbage på Stjerne Camping og klar til tredje sæson efter pausen. De er fastliggere på pladsen, men som noget nyt vil de opleve både sommer og vinter i år, så nu er det med titlen som helårscampister, at de byder indenfor.

- Vi er herude hver weekend og i alle ferier, og i år vil vi også opleve vintertiden, for de andre på pladsen siger, at det er smukt og fredfyldt med sneen, siger Yvonne Sørensen.


Det, der nok egentligt er det vigtigste, er, at hele vores familie kommer her på pladsen. Både forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn er samlet om minderne herudefra.

Freddy Sørensen, fastligger, Stjerne Camping, Vejers


Hun arbejder til dagligt som rengøringsassistent på en skole, og Freddy Sørensen kører lastbil. De bor i Nordenskov, hvor de tilbringer mandag til fredag. Så snart weekenden melder sin ankomst, pakker de bilen, og efter 40 minutter bag rattet er alle hverdagens gøremål og travlhed forsvundet.

- Vi kan lide det primitive herude. Der er tid, og ikke en masse, som vi skal nå hele tiden som derhjemme. Det er afstressende, siger Yvonne Sørensen.

Annonce

Altid Vejers

Parret har været gift i 32 år og stort set dyrket campinglivet hele ægteskabet. Gennem tiden har de haft fem vogne, som de har besøgt adskillige campingpladser med i hele landet.

- Vi vender altid tilbage til Vejers. Vi føler sig trygge ved Åse og Kristian, for vi føler, at de kender os, når vi kommer, siger Yvonne Sørensen og refererer til parret, der driver Stjerne Camping i Vejers.

Yvonne og Freddy Sørensen har en mellemstor campingvogn med et fortelt, hvor de er ved at få installeret køkken. Foto: Line Guldager Hansen

Campingvognen, som Yvonne og Freddy Sørensen har nu, er en mellemstor vogn med egne toilet- og køkkenfaciliteter. Dog er de ved at få installeret et køkken i forteltet, da de gerne vil have madlavningen væk fra sovepladserne.

Der er plads til, at fire voksne kan sove i campingvognen - eller to voksne og tre børnebørn, som det netop har været tilfældet. Camping er nemlig ikke kun Yvonne og Freddy Sørensens store passion. Hele familien - endda i flere generationer - er glade for Stjerne Camping i Vejers.

- Det, der nok egentligt er det vigtigste, er, at hele vores familie kommer her på pladsen. Både forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn er samlet om minderne herudefra, siger Freddy Sørensen.

Annonce

Familiens plads

Det var oprindeligt Yvonne og Freddy Sørensen, der gjorde Stjerne Camping i Vejers til familiens stamsted. De er begge vokset op med campingferier, så det var oplagt, at de også skulle campere sammen.

Yvonne Sørensen holder af at læse, og når hun er i campingvognen i Vejers er der god tid til fordybelse. Det bliver til mange bøger i løbet af et år. Foto: Line Guldager Hansen

Snart fik Yvonne Sørensens forældre også parkeret deres vogn i Vejers, og det samme gjorde Freddy Sørensens mor efter nogle år.

- Det er rigtig en familieplads. Vi samles herude i pinsen til familietræf, og dem, der ikke har en vogn, de lejer hytter, og andre har telte med. Vi kan godt blive 30 stykker, siger Freddy Sørensen.

Påskesøndag kommer børnebørnene igen på besøg, og så skal der traditionen tro males på æg. Yvonne Sørensen har også en gave til børnene, som de skal på jagt efter på pladsen.

- Det er bare en skøn plads, siger hun, og Freddy Sørensen tilføjer:

- Og så længe vi stadig kan komme herud, så bliver vi ved med det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce