Annonce
Esbjerg

En gratis julegave: Fond udgiver bog om diskret Esbjerg-rigmand

Johan P. Hoffmann får udgivet en bog om sit liv og erhvervskarriere. Arkivfoto: Chresten Bergh

Johan P. Hoffmann, som har tjent sin formue på salget af dyrefodervirksomheden Arovit, får nu udgivet en bog om sit liv. Bogen kommer ikke i handlen, men den er trykt 1.000 eksemplarer, som afhændes gratis efter "først-til-mølle-princippet."

Annonce

Esbjerg: En af Esbjergs store erhvervspersonligheder Johan Preben Hoffmann, der har tjent sin formue ved at opbygge og sælge dyrefodervirksomheden Arovit, får nu udgivet en bog om sit liv og opsigtvækkende erhvervskarriere.

Bogen, der får titlen "Hoffmann - et iværksættereventyr" udgives af Johan Hoffmann Fonden, som har bedt journalist Poul Bjelke Laursen under medvirken af journalist Annelene Vestergaard om at skrive en bog om Johan Hoffmanns historie som iværksætter.

Bogen offentliggøres fredag den 7. december ved et lukket arrangement, og fonden vil benytte bogen i de næste mange år som led i markedsføring af fonden og i samarbejdet med ansøgere og andre finansieringskilder.

Bogen kommer således ikke i handlen, men bestyrelsen har imidlertid fået trykt godt 1.000 ekstra bøger, som vil blive uddelt gratis til unge iværksættere eller andre personer i Esbjerg Kommune med interesse for iværksætteri og virksomheden Arovit, som Johan Hoffmann solgte i år 2000.

Fordelingen af bøgerne vil således ske efter "først-til-mølle-princippet" ved at sende en mail til fondens mailadresse tilskud@johanhoffmannfonden.dk

Annonce

Fonden uddeler

Johann Hoffmann fejrede sidste år sin 80 års fødselsdag, og i den forbindelse blev det også afsløret, at Hoffmann havde stiftet en fond. Fonden har allerede gjort stort lykke og gavn rundt omkring i lokalområdet, og den har delt 12 millioner kroner til kultur-, idræts- og sundhedsformål i Esbjerg Kommune.

Hoffmann har også via sine selskaber investeret millioner og atter millioner af kroner tilbage til erhvervslivet i sin hjemegn. Nogle investeringer er gået bedre end andre, men hans mål har i alle årene været, at de virksomheder, som han har ydet støtte til på et tidspunkt samlet set skulle omsætte for mere end de 1,2 milliarder kroner, som Arovit omsatte for, da virksomheden blev solgt.

Den grænse blev overskredet for nogle år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce