Annonce
forside

En håndholdt og virksomhedsrettet indsats

En håndholdt og virksomhedsrettet indsats

Megen forskning tyder på, at det er vigtigt for mennesker at have noget at stå op til - at tjene et formål i tilværelsen. Det kan variere meget fra menneske til menneske, hvornår man føler, at man tjener et formål, - men for mange viser det sig, at det at have et arbejde og være en del af fællesskabet på en arbejdsplads giver værdi i ens hverdag.

Det er næppe nogen hemmelighed, at Haderslev kommune har mange borgere på offentlig forsørgelse, navnlig kontanthjælp - det er ikke nogen ny problematik, sådan har det været i mange år, - også i de år, hvor konjunkturerne har været gunstige. Årsagerne til dette kan skyldes mange ting, f.eks. kommunens geografiske placering, social arv, uddannelsesniveau osv.

Men det lader til, at der nu er politisk vilje og opbakning til at gøre en ekstraordinær indsats for at imødegå denne udfordring. Beskæftigelse- og Integrationsudvalget besluttede i sidste uge at godkende en investeringsstrategi, der netop skal sikre, at flere borgere på kontanthjælp og uddannelseshjælp kommer i ordinær beskæftigelse - en beslutning, der allerede er yderligere godkendt i økonomiudvalget, begge steder af et enigt udvalg.

Den nye indsatsstrategi er positiv i mere end en forstand - både hvis man iklæder sig de økonomiske og de humanistiske briller. For ambitionen om, at flere borgere skal i ordinær beskæftigelse, kommer forhåbentligt til at bidrage både positivt til kommunens økonomi og til de implicerede borgeres velvære og selvforståelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce