Annonce
Læserbrev

En historisk beslutning

Læserbrev: Det var med stor glæde, at jeg drog hjem efter tirsdagens byrådsmøde. Grunden til glæden var primært, at der på mødet blev truffet en for mig historisk beslutning om, at der afsættes 1 millioner kroner til undersøgelse af, hvordan man kan oprense Engsøen, og hvad denne oprensning vil koste. Det er virkelig glædeligt, at vi fik taget det ene lillebitte skridt hen imod en oprensning af søen.

Inden armene ryger helt i vejret, og folk hopper i badetøjet for at bade i søen, er det dog også vigtigt at sige, at der kun er tale om et lillebitte skridt. Når undersøgelsen er færdig, har man det økonomiske overblik, og først herefter skal der findes ud af, hvordan oprensningen kan finansieres. I den fase bliver det særdeles vigtigt, at der også kommer øvrige interessenter, som eksempelvis staten, på banen.

Jeg ved, at en oprensning af Engsøen er et stort ønske fra borgere i hele kommunen og ikke mindst hos husejerne i området og i Grindsted. Forhåbentligt kan vi om nogle år kigge tilbage på tirsdag den 27. august 2019 som datoen, hvor man startede processen. Jeg håber det. Og jeg tror faktisk også på det.

Annonce
Beslutningen om at få undersøgt Engsøen er historisk, mener Kris Jensen Skriver (S). Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce