Annonce
Sport

En hurtig scoring væltede alle FC Sydvests planer

FC Sydvest indkasserer mange mål for øjeblikket. Ude mod Jammerbugt tabte holdet med 0-4. Arkivfoto
I udekampen mod Jammerbugt FC indkasserede holdet det tredje nederlag i træk. Nordjyderne vandt en sikker sejr på 4-0.

TØNDER: Stadionuret havde endnu ikke rundet to minutter, da FC Sydvests målmand, Kasper Tiedemann, blev passeret for første gang.

- Det var en skidt start at få, og dermed blev det meget hurtigt op ad bakke for os. Den hurtige scoring ødelagde fuldstændig vores taktiske oplæg, konstaterede FC Sydvests træner Hans Henrik Andreasen efter nederlaget.

Holdet har nu tabt de tre seneste kampe og har her indkasseret 11 mål og kun formået at score et enkelt.

- Der går simpelthen for mange mål ind hos os. Vi skal atter have fundet vores base og op på hesten igen, tilføjede Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Mål efter standardsituationer

Trods den hurtige scoring kom FC Sydvest godt med rent spillemæssigt set, men fik i første halvleg ikke kreeret ret mange chancer og mistede bolden for tit.

Nordjyderne øgede inden pausen til 3-0 på to mål, der begge blev scoret efter hjørnespark.

Gæsternes planer om at fighte sig tilbage i kampen blev skudt i sænk, da Kasper Sørensen tidligt i anden halvleg blev udvist efter en hård tackling midt på banen.

- Jeg kommenterer normalt ikke på dommerens kendelser, men her synes jeg, at et gult kort havde været nok. Det var hans første frispark. Udvisningen minimerede vores chancer for at komme igen, slog Hans Henrik Andreasen fast.

Hjemmeholdet udnyttede den talmæssige overlegenhed til at slå sejren endeligt fast efter endnu en standardsituation.

Jammerbugt FC - FC Sydvest 4-0 (3-0)

Fodbold, 2. division, pulje 2

Mål: 1-0 Barchec Bytyqi (2), 2-0 Zander Hyltoft (23), 3-0 Zander Hyltoft (45), 4-0 Sead Gavranovic (58)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce