Annonce
forside

En ildsjæl er her ikke mere

Preben Friis-Hauge, Tistrup, skriver mindeord over Jens Jørgen Fisker:

En ildsjæl er slukket. Jens Jørgen er her ikke mere. Det er ikke til at fatte. Birgit og jeg mødte Irene og Jens Jørgen kort tid efter, at vi var flyttet til Tistrup i 1990. Det startede i bibelkreds med tid til gode snakke og fordybelse. Det udviklede sig yderligere til et venskab, som også bød på mange hyggelige timer sammen - og ofte i supplerende selskab med dejlig mad.

Jeg kan ikke prale med, at vi sad lårene af hinanden. Jens Jørgen var travlt engageret med Kildelunden, og Irene var en utrættelig støtte for ham. Siden kom også Anne Sofie til, og hun var gjort af samme gode stof som sine forældre, så der var energi i familien. Selv havde jeg også lidt i kalenderen, men vi fandt alligevel tid til samvær indimellem.

Jens Jørgen vidste, at man skulle yde, førend man kunne nyde. Man kan og kunne kun beundre en viljestyrke hos en person, der var så stærk og viljefast besluttet på at drive Kildelunden til en god og sund virksomhed, som kunne give familien det trygge indkomstgrundlag, som den havde brug for.

Det var ikke bare det, at Kildelunden skulle give familien smør på brødet. Jens Jørgen var også stolt over, at firmaet leverede resultater hurtigt og af høj kvalitet. Mange talte ofte om, at når Kildelunden lavede noget, så blev det gjort ordentligt. Det var et godt varemærke.

Anne Sofie var ventet med længsel, så det var en stolt fader, der holdt sin datter i sine arme. Nu viste Jens Jørgen, at han også i en meget travl hverdag kunne finde tid til frivilligt arbejde. Der blev hjulpet i børnehaven, og senere blev multiarealet ved skolen en realitet, takket være mange gode menneskers indsats, men Kildelundens maskinpark og Jens Jørgen selv var en ikke uvæsentlig brik i det projekt. Jeg så glæden i Jens Jørgens øjne, da han få år efter blev anerkendt for sin indsats for by og omegn, da man i hallen tildelte ham Hodde-Tistrup Prisen.

Senere kastede Jens Jørgen sig over at få etableret stisystemer mellem Hodde og Tistrup i det skønne område rundt om Letbæk. Forinden havde Jens Jørgen etableret indgangspartiet til byen, når man kom ad landevejen fra syd, og senest forskønnelsen af den lille plet hvor Storegade og landevejen mødes. Han var utrættelig efter at skabe noget, som andre mennesker kunne få glæde af, og man kan undre sig over, hvordan 24 timer i døgnet var nok til denne ildsjæl. Jens Jørgen var til det sidste også aktiv i erhvervs- og borgerforeningen.

Jens Jørgen Fisker var et menneske, som man kun kunne respektere. Æret været hans minde. Vores tanker går til Irene og Anne Sofie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Sønderborg

Stæren er kommet til Als

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce