Annonce
Haderslev

En kærkommen håndsrækning: Flaskepant har hjulet Haderslev Gymnastikforening under corona-krisen

Fra venstre Pernille Bonde Christiansen, næstformand i HG, og varehuschef Palle Løgstrup ved flaskeautomaten i Føtex, hvor kunderne siden september i fjor har kunnet donere deres pant til gymnastikforeningen. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
11.594 kroner. Så mange penge har Føtex Haderslevs kunder doneret i flaskepant til gymnastikforeningen siden september 2019.
Annonce

HADERSLEV: 2020 har været et hårdt år for  foreningslivet.

Også for Haderslev Gymnastikforening (HG), der har kørt på lavt blus grundet coronakrisen.

Alligevel er der løbet penge ind på foreningernes konto – men fra en ganske atypisk donor. Siden september 2019 har kunder i Føtex Haderslev nemlig doneret flaskepant til Haderslev Gymnastik forening når de har pantet.

I dag – et år efter – har det vist sig at være en ganske god idé.

På et år er der nemlig blevet indsamlet 11.594 kroner til Haderslev Gymnastik forening i Føtex Haderslev.

Det har haft stor betydning for foreningen, fortæller formand Ole Refshauge.

- Vi arbejder som forening for bevægelse og dannelse. Donationerne fra kunderne i Føtex har vi dedikeret til at styrke de unge frivilliges netværk og lederuddannelse. Vi mener at lederuddannelse er et helt centralt punkt i foreningsarbejdet,  siger  Ole Refshauge i en pressemeddelelse.


Donationerne fra kunderne i Føtex har vi dedikeret til at styrke de unge frivilliges netværk og lederuddannelse.

Ole Refshauge, formand Haderslev Gymnastikforening


At valget faldt på Haderslev Gymnastikforening, skyldes ifølge varehuschef Palle Løgstrup, at de er med til at danne rammerne for, at børn og unge kan dyrke sunde fritidsinteresse.

-  Gennem denne indsats håber jeg, at vi er med til at sikre, at børn og unge fortsat kan udfolde sig fysisk og dermed holde fast i en aktiv livsstil ind i deres voksen liv,  fortæller Palle Løgstrup blandt andet.

Annonce

Donationerne fortsætter

Selvom der allerede er samlet 11.594 kroner ind til foreningen, vil Føtex Haderslev fortsat støtte op om foreningens arbejde for børn og unge.

Derfor kan kunderne fortsat donere deres pantpenge i butikken.

Cecilie Elmstrøm Rasmussen, bestyrelsesmedlem i HG fortæller,  at pantpengene er blevet brugt til at holde en inspirationsdag for alle de unge instruktører/hjælpeinstruktører i foreningen.

- Vi har styrket det sociale netværk blandt de unge med en tur til Genner High park, hvor vi klatrede og spillede minigolf. Oppe i højderne var der grin og opbakkende tilråb til hinanden. Vi fik set hinanden i pressede situationer, men var virkelig gode til at hjælpe og motivere hinanden, hvilket er noget vi kan videregive, når vi har instruktørhatten på, lyder det fra Cecilie Elmstrøm Rasmussen.

Gymnastikforeningens unge fik en tur til Genner High park, hvor de klatrede og spillede minigolf. Privatfoto
Privatfoto


Donationer til foreningslivet

I september 2019 besluttede Føtex Haderslev sig for at indføre et lidt utraditionelt tiltag for at støtte lokalområdets foreningsliv.

For at hjælpe de klubber og foreninger, der hver dag tilbyder aktiviteter for børn og unge, gjorde butikken det muligt for kunderne at donere deres pantpenge til Haderslev Gymnastik forening, når de afleverede dåser og flasker i butikken.

På et år er der indsamlet 11.594 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce