Annonce
Vejen

En købmand værdig - over åen efter vand

Annonce

Læserbrev: Det lyder flot, når byrådets forskellige politiske farver melder ud her i valgåret, at de har mest fokus på lokalområderne og de små samfund, idet Vejen Kommune er en udpræget landkommune.

Faktaboksen ser anderledes ud. Nyligt har det runget i Jels, hvorfor kommunen ikke kan tilgodese dens institutioner i at købe lokalt. Nej - man er bundet af indkøbsaftaler. Bum.

To “gode” købmænd i byrådet, Vagn og Claus, bryster sig af, at de har tjent 30 millioner til kommunen, så de kan lege socialdemokratisk “først tage og så dele ud” politik.

Umiddelbart ser det overvældende ud. Det er en kompleks størrelse, og det simple får hurtigt en overskrift. Men gutter og gudinder, det er lidt mere som så.

Man kunne også have forestillet sig, at kommunens detail- og engroskøbmænd m/k kunne have leveret til kommunen, hvis byråd og udvalg ville det - sådan med hjerte.


Hvad er spændende for tilflyttere? At kommunens lokalsamfund er levende - naturligt levende. Det kan og skal en kommune som et fællesskab sikre.


Det ville sikre en naturlig balance i landområder. Fordi det er molbo først at tage og så give lidt i klatter efter tunge forvaltningsrunder. Hvad med at gøre noget sund fornuft?

Og er loven tung, hvad den er blevet med årene, så kræver det blot en mere kreativ evne, til at ville det.

Hvad er spændende for tilflyttere? At kommunens lokalsamfund er levende - naturligt levende. Det kan og skal en kommune som et fællesskab sikre.

Den skal endda ville det. Det har man ikke evnet at ville indtil nu.

Indtil nu har det været en molbohistorie.

Det kan vi gøre meget bedre - hvis vi vil. Men vi skal kunne ville det og ikke traske rundt i kornet som i molboland.

Kig efter et stort B på valglisten - vi kan designe det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce