Annonce
Vejen

En kreativ eftermiddag i Hjerting

Kasper med det flotte resultat - en julestok af røde og hvide perler. Foto: Dorthe Andresen
Søndag eftermiddag var 50 børn og voksne med, da der var inviteret til nissehygge for hele familien i Hjerting.

Hjerting: Mange juletræer i Hjerting bliver i år ekstra flotte, når de bliver pyntet med noget af det fine julepynt, som både børn og voksne fik kreeret, da de søndag eftermiddag var mødt frem for at være med til nissehygge for hele familien.

I alt 50 børn og voksne havde fundet vej til juleværkstedet på Mølvejgårdsvej, hvor de to arrangører Marianne Østerhaab og Mette Dannevang Matzen havde sørget for, at der var både perler, piberensere og papir til de kreative gæster.

Tidligere år er der blevet holdt nisseløb i byen, hvor deltagerne skulle rundt i byen og finde forskellige poster.

- Men sidste år valgte vi at lave det her (på Mølvejgårdsvej, red.) med flere forskellige kreative ting, fortalte Marianne Østerhaab.

Den hyggelige nissehygge-dag begyndte med risengrød, så alle havde fået noget at styrke sig på, inden de kastede sig ud i de kreative sysler. Og Marianne og Mette havde sørget for, at det kunne blive sjovt for både de større børn og de mindre børn at lave julepynt.

- Vi har gjort det, så der for de store er noget udfordrende, men også noget, som de små synes er sjovt, sagde Mette Dannevang Matzen.

I løbet af eftermiddagen kom der også overordentligt fint besøg til byen. For selveste julemanden havde valgt at kigge forbi. Men da der ikke var faldet noget sne, kunne han ikke bruge sin kane, som han jo normalt gør det i december.

I stedet ankom han med en hestevogn, som både børn og voksne efterfølgende også kunne få en køretur med, inden der inde i varmen igen skulle julehygges og danses om juletræet.

Annonce
Der var fuld koncentration hos niårige Line, der var i gang med at kreere flot perle-julepynt. Foto: Dorthe Andresen
Både børn og voksne var i gang med at lave julepynt, da der var inviteret til nissehygge i Hjerting. Foto: Dorthe Andresen
Det er med at finde en grimasse, der kan passe, når man både skal forsøge at smile og koncentrere sig om arbejdet. Fireårige Kasper er her i gang med at lave julestokke af en piberenser og perler. Foto: Dorthe Andresen
Selveste julemanden havde også meldt sin ankomst til nissehyggen i Hjerting. På grund af mangel på sne ankom han med hestevogn. Foto: Dorthe Andresen
Der var glæde hos børnene, da de fik øje på julemanden. Foto: Dorthe Andresen
Julemanden hilste på de børn, der turde hilse på ham. For nogle virkede den rødklædte mand med det store hvide skæg lidt frygtindgydende. Foto: Dorthe Andresen
Femårige Frederikke er blevet færdig med sin julekugle, der blev lavet af perler. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];