Annonce
Haderslev

En kunstudstilling med bogen i centrum

Billedkunstneren Bruno Kjær og en brændt bog. Privatfoto

Haderslev: "Moving Archive" hedder en installation af billedkunstneren Bruno Kjær, som man kan se på en udstilling hos kunstforeningen i Haderslev.

Udstillingen kan ses lørdage og søndage kl. 13-16 i perioden 22. september til 21. oktober. Der er fernisering lørdag 22. september kl. 14.00-16.00 i kunsthuset Det gamle Havnekontor.

Bogen er et væsentligt element i installationen Moving Archive. Bruno Kjærs installationer har ofte karakter af biblioteker eller arkiver, der kan karakteriseres som et fragmenteret erindringsunivers dannet af billeder, drømme og sanseindtryk.

Bruno Kjærs kunstpraksis har fulgt to spor. Det ene spor er solo-og gruppeudstillinger inden for kunstinstitutionens udstillingssteder. Det andet spor er udstillinger uden for kunstinstitutionen i nedlagte fabriksbygninger, pakhuse, biblioteker og beskyttelsesrum. /EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce