Annonce
Aabenraa

En lærebog i tværprofessionelle samarbejder fra ph.d.-forsker ved UC Syd

Hans Henrik Hjermitslev fra UC Syd har netop udgivet en lærebog, som præsenterer ti velfærdsprofessioner i en sammenhæng, som gør arbejdet mellem dem bedre. Repræsentanter for de ti faggruppe har bidraget til bogen. Privatfoto
Lektor og ph.d. Hans Henrik Hjermitslev fra UC SYD’s pædagoguddannelse i Aabenraa og forskningsprogrammet for Dagtilbud og Skole er idémand til en ny bog om velfærdsprofessioner.
Annonce

Aabenraa: Lektor og ph.d. Hans Henrik Hjermitslev fra UC SYD’s pædagoguddannelse i Aabenraa har netop præsenteret en ny bog, som præsenterer ti velfærdsprofessioner i en sammenhæng, som gør arbejdet mellem dem bedre. De ti uddannelser der har bidraget til bogen, er: administrationsbachelor, bioanalytiker, ergoterapeut, ernæring- og sundhedsbachelor, fysioterapeut, jordemor, lærer, pædagog, socialrådgiver, sygeplejerske. 19 kolleger fra forskellige uddannelser i UC SYD regi har bidraget til den ny fagbog.

- Der er et øget fokus på det tværprofessionelle samarbejde blandt vores aftagere. Der er man klar over, at skal man løse opgaverne bedst muligt, at det nødvendigt at samarbejde på tværs af professionerne. Det går ikke længere bare at tænke i egen profession. Derfor er vi også nødt til at inddrage det i vores undervisning. Vi skal undervise, så vores studerende er i stand til at yde en helhedsorienteret indsats, når de skal ud i praksis, forklarer Hans Henrik Hjermitslev i en pressemeddelelse.

Annonce

På tværs af professionerne

- Bogen er min idé. Og jeg fik den, fordi jeg syntes, der manglede en lærebog til det tværprofessionelle arbejde. Der er jo sket det her på UC SYD og andre professionshøjskoler, at vi er begyndt at prioritere det tværprofessionelle samarbejde rigtig meget. Og vi skal have nogle faste elementer af det ind i vores undervisning, hvor studerende fra forskellige uddannelser arbejder sammen. Og så lagde jeg mærke til, at der blev brugt forskellige lærebøger og mente derfor, at vi manglede en samlende bog til det, siger Hans Henrik Hjermitslev.

Bogen indeholder overordnede kapitler om velfærdsprofessioner, tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde samt specifikke kapitler om de ti største velfærdsprofessioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce