Annonce
Kolding

En læser får svar: Hvordan finder man som handicappet ud af, hvor man kan tage en coronatest

Jacob Silberling Knudsen havde besvær med at få en coronatest på Brændkjærskolen, fordi han er delvis handicappet efter et overfald. Foto: Søren Gylling
For Jacob Silberling Knudsen blev det en irriterende oplevelser at få en coronatest på et af de midlertidige teststeder i Kolding, fordi stedet ikke er handicapvenligt.

Kolding: Hvor skal man som handicappet tage hen for at blive coronatestet?

Det har Jacob Silberling Knudsen spurgte redaktionen om, efter han forleden bøvlede med at komme ind på Brændkjærskolen for at blive testet.

- På grund af det høje smittetryk i Kolding bliver vi opfordret til at blive testet, så jeg tog ned på Brændkjærskolen, der ligger tæt på mit hjem for at få en test. Det var nemmere end at køre ud i den anden ende af byen, men det blev en lidt irriterende oplevelse

Han er delvist handicappet, efter han blev overfaldet i 2015. På korte afstande kan han gå med stok, men bliver afstanden længere, bruger han kørestol.

- Ved indgangen til det midlertidige testcenter er der to trappetrin, men de var ikke brede nok til, at jeg kunne komme ind med kørestol. Så prøvede jeg med stok, men afstanden fra indgangen og ned til prøveområdet var simpelthen for lang til, at jeg kunne gå.

Jacob Silberling Knudsen, der er formand for Dronning Dorotha Teateret og byrådskandidat for Konservative, gik ud igen og kørte tættere på selve prøvetagnings-området.

- Her var der en automatisk dør, der ikke var låst. Der gik jeg ind, selv om det var imod reglerne. Heldigvis var der ingen kø, da jeg blev podet tirsdag eftermiddag.

Da han efter testen skulle ud, var vejen også lang, så han blev ledsaget gennem venteområdet, da han skulle ud.

- Jeg må desværre konstatere, at der på ingen måde var tænkt ind, at der er handicappede, der skal testes. Og der er rigtig mange handicappede, der selv skal sørge for at komme ud og tage en test, forklarer han.

Annonce

Det sikre valg

Kommunaldirektør Thomas Boe fortæller, at det sikre valg er at tage et af de to faste teststeder, hvis man er handicappet eller gangbesværet. De ligger på henholdsvis Kokbjerg 1A og på Ålegården 2. På Kokholm skal man bestille tid og her har borgere, der er dårligt gående, mulighed for at låne en rollator.

- Når vi sammen med Region Syddanmark finder midlertidige teststeder, som vi ekstraordinært har fundet meget, meget hurtigt i den her uge, så forsøger vi at skele til, at stedet er handicapvenligt. Samtidig vil vi gerne have hele byen dækket med midlertidige teststeder.

Han nævner, at for eksempel det midlertidige teststed i Kolding Storcenter er handicapvenligt.

- Den udfordring, du nævner for mig, vil jeg gerne vende med de folk, der styrer Kolding Kommunes hjemmeside, hvor samtlige teststeder er nævnt. Jeg vil undersøge, om vi på hjemmesiden kan lave en note, der siger, hvilke teststeder der er handicapvenlige, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce