Annonce
Kolding

En læser spørger: Hvorfor står der blå pinde langs vejen?

Blå pind på Højrup Overskovvej. Men hvorfor? Og hvem har sat dem i jorden? Foto: Casper Vagner Christensen
Vi troede, svaret ville være let at finde frem til. Men vi blev klogere. Så et læserspørgsmål om blå pinde har faktisk udviklet sig til et mysterium. Nu håber vi, at du kan hjælpe os videre.
Annonce

Højrup: Hvad betyder de blå pinde, der er står i begge sider af Højrup Overskovvej?

Dette undrede læser Mette Knudsen sig over, og hun har derfor stillet spørgsmålet til JydskeVestkystens Kolding-redaktion.

Og da denne journalist ved selvsyn kunne konstatere, at der ganske vist stod små pinde, der var malet blå i toppen, langs en del af Højrup Overskovvej i det sydlige Kolding Kommune, undrede han sig også. Hvad var de egentlig til for?

Svaret skulle vise sig at være mere vanskeligt at finde frem til end som så. Ja, faktisk er det stadig lidt af et mysterium.

Hold nu godt fast.

Først kontaktede vi Kolding Kommunes entreprenørafdeling. Her lød et bud i første omgang på, at pindene var sat op i forbindelse med Baltic Pipe-projektet. Faktisk var den ansatte, som JydskeVestkysten talte med, tæt på at være overbevist, indtil hun fik zoomet ind på et interaktivt kort på Energinets hjemmeside. For så viste det sig, at pindene slet ikke havde noget Baltic Pipe at gøre.

- Prøv at kontakte byggesagsafdelingen, sagde den ansatte.

Annonce

Blindgyde

Som sagt så gjort. Lederen af byggesagsafdelingen, Ingelise Jellesen, kendte umiddelbart heller ikke til pindene. Hun og byggesagsafdelingen fik tilsendt et par billeder af pindene, men lige lidt hjalp det. Afdelingen kunne heller ikke give et håndfast svar.

"Til gengæld gætter vi på, at der er tale om forsyningsledninger," skrev Ingelise Jellesen til JydskeVestkysten.

Mens Ingelise Jellesen var i færd med at undersøge sagen nærmere, var JydskeVestkysten i kontakt med en anden læser, der bor på Højrup Overskovvej. Ifølge hende havde hendes mand henvendt sig til dem, der satte pindene i, og fået at vide, at de satte pindene i, fordi de skulle undersøge, om der var forurening i området.

Pilen pegede derfor i retningen af kommunens miljøafdeling. De måtte da have et svar, tænkte journalisten. Men ak.

- Det er ikke noget, vi kender til. Min kollega, der er miljøvagt, har kigget hele vores log igennem, og det er ikke noget, der optræder der, siger miljøchefen i Kolding Kommune, Jakob Weber.

Heller ikke Klaus Bundgaard Mortensen, miljøtekniker i Region Syddanmark, kender noget til pindene.

"Jeg har gennemgået vore databaser og talt med kolleger, og kan se, at vi ikke har undersøgelser i gang i det pågældende område," skriver han i en mail.

Annonce

Kan du hjælpe?

Ved hjælp af www.ois.dk fandt JydskeVestkysten frem til dem, der ejer de grunde, som de blå pinde står ved. Den ene svarede, at det vidste han ikke - men vi kunne jo prøve at kontakte Kolding Kommune, foreslog han.

Suk.

En anden fortalte, at hun og hendes mand også havde undret sig over, hvad det er for nogle blå pinde, der står langs vejen.

Hvad gør vi så nu?

Det kan du forhåbentlig hjælpe os med.

For vi vil stadig gerne løse mysteriet om de blå pinde, så Mette Knudsen kan få svar. Men lige nu er vi på bar bund.

Så har du en idé til, hvem vi skal kontakte? Eller måske ved du, hvem der har sat pindene i jorden?

Skriv til os, hvis du kan hjælpe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce