Annonce
Sydjylland

En læser spørger: Må jeg tage til tandlæge i Tyskland?

Når et land bliver farvet gult i Udenrigsministeriets rejsevejledning, bliver indrejsende fritaget kravet om isolation efter at have krydset grænsen til Danmark. Lige nu er Tyskland fortsat et orange land. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Rejserestriktioner: Den nye plan for den gradvise lempelse af rejserestriktionerne har fået stor opmærksomhed, siden der blev indgået en politisk aftale i sidste uge.

JydskeVestkysten forsøgte tidligere på ugen at give et stort overblik over de nye restriktioner, men der er mange elementer i aftalen, og ikke alle spørgsmål blev besvaret. Læser Maybritt Ruppert har for eksempel spurgt avisen, om hun må tage til sin faste tandlæge i Tyskland.

Det korte svar er, at det ikke er ulovligt, men at de danske myndigheder fraråder alle unødvendige rejser til Tyskland. Man kan godt køre til Tyskland, og danske statsborgere kan godt komme ind i Danmark igen.

Annonce

Men der er krav om, at man skal testes inden for 24 timer efter indrejse til Danmark, ligesom man skal gå i isolation i ti dage. Den isolation kan brydes med en negativ pcr-test taget tidligst på fjerdedagen efter indrejse.

Fra 1. maj åbner rejsevejledningen ifølge planen for, at færdigvaccinerede danskere og udlændinge kan rejse ind i Danmark fra både gule og orange EU-lande uden efterfølgende isolation.

Så hvis man er færdigvaccineret 1. maj, kan en tandlægetur syd for grænsen lade sig gøre efter bogen. Hvis Tyskland til den tid er orange, vil Udenrigsministeriet dog fortsat fraråde alle unødvendige rejser.

Danske statsborgere med fast bopæl i grænselandet må rejse ind i Danmark uanset formål, men disse borgere skal fortsat gå i isolation i ti dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce