Annonce
forside

En leder med kant er rykket ind på Stationen

Kenn Johnsen er ny forstander for Stationen. Han har overtaget roret fra Lasse Balsgaard, der er blevet ny leder af Julemærkehjemmet i Kollund. Lederskiftet blev markeret ved en lille reception for samarbejdspartnere og beboere fra opholdsstederne fredag eftermiddag. Foto: Jacob Schultz

53-årige Kenn Johnsen fra Øsby har siden 1. august været leder af opholdsstedet Stationen nordøst for Haderslev. Fredag var der goddag- og farvelreception.

Det er en mand, der ikke er bange for at sige sin ærlige mening, der er blevet forstander for opholdsstedet Stationen med afdelinger ved Vonsbæk og Fjelstrup.

53-årige Kenn Johnsen smækkede i juni med døren og forlod i frustration over skoleforvaltningen i Aabenraa posten som viceskoleleder på Fjordmarksskolen i Aabenraa. Det skete med forklaringen om, at han følte, at han og resten af personalet samt børn og forældre var blevet ført bag lyset i forbindelse med skolens flytning fra Aabenraa til Kruså. Nu vender han i stedet tilbage som leder på den institution, hvor han i 13 år - fra 2000 til 2013 havde sit daglige virke - blandt andet de sidste otte år som skoleleder på den interne skole.

- Jeg er rigtig glad, siger Kenn Johnsen, der tager stafetten op efter Lasse Balsgaard, der 1. juni blev ny forstander for Julemærkehjemmet i Kollund.

Annonce
Formanden for bestyrelsen for Stationen, Hans Wildfang, var mødt op og ønskede Lasse Balsgaard held og lykke med fremtiden. Foto: Jacob Schultz

Fredag var der goddag- og farvelreception for Kenn Johnsen og Lasse Balsgaard i Stationens administration i Sillerup.

Kenn Johnsen tiltrådte formelt allerede 1. august, og han glæder sig over at være tilbage på Stationen, der på de to boafdelinger på Stationen ved Vonsbæk og Satellitten ved Fjelstrup kan huse henholdsvis syv og fem unge mellem 13 og 18 år, der er anbragt på grund af psykiske, sociale, adfærdsmæssige problemer eller som følge af omsorgssvigt, ulykker eller misbrug.

- De kommer fra Haderslev, men også fra kommuner fra resten af Danmark, forklarer Kenn Johnsen, der oplyser, at Stationen også tilbyder et efterværn for de unge efter det fyldte 18. år.

Ved en lille reception for samarbejdspartnere og beboere fra opholdsstedet var der inviteret til reception for Stationen og Satellittens nye leder i administrationsbygningen fredag eftermiddag. Foto: Jacob Schultz

Bådebyggeren

Det var en tilfældighed, der bragte Kenn Johnsen ind i en verden med børn og unge med særlige behov.

- Jeg er oprindelig uddannet bådebygger. I 1997 fik jeg mulighed for at komme ud at sejle med et projektskib for unge med særlige behov. Vi sejlede fra Caribien op langs den amerikanske østkyst og helt til Canada, og de unge vakte min interesse.

Hjemme igen fik Kenn Johnsen en henvendelse fra Helsehjemmet, hvor han i fire år arbejdede som tilkaldevikar og pædagog. Det førte til en læreruddannelse med særligt fokus på børn med særlige behov:

- Jeg oplevede, at jeg var god til at skabe en relation og nå ind til de unge, siger Kenn Johnsen, der mener, at hans baggrund som bådebygger, hvor det praktiske forenes med det teoretiske, spiller ind.

Nu skal han stå i spidsen for opholdsstedet Stationen, som har eksisteret siden 1989 og har til huse i to gamle stationsbygninger fra Kleinbahnens tid. Nøgleordene for Stationen er blandt andet struktur, forudsigelighed, omsorg, dannelse og ordentlighed. Ord, Kenn Johnsen lægger vægt på.

Kenn Johnsen er ny forstander for Stationen. Han overtog roret fra Lasse Balsgaard ved en lille reception for samarbejdspartnere og beboere fra opholdsstederne fredag eftermiddag. Foto: Jacob Schultz
Kenn Johnsen er ny forstander for Stationen. Han overtog roret fra Lasse Balsgaard ved en lille reception for samarbejdspartnere og beboere fra opholdsstederne fredag eftermiddag. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce