x
Annonce
forside

En leder med kant er rykket ind på Stationen

Kenn Johnsen er ny forstander for Stationen. Han har overtaget roret fra Lasse Balsgaard, der er blevet ny leder af Julemærkehjemmet i Kollund. Lederskiftet blev markeret ved en lille reception for samarbejdspartnere og beboere fra opholdsstederne fredag eftermiddag. Foto: Jacob Schultz

53-årige Kenn Johnsen fra Øsby har siden 1. august været leder af opholdsstedet Stationen nordøst for Haderslev. Fredag var der goddag- og farvelreception.

Det er en mand, der ikke er bange for at sige sin ærlige mening, der er blevet forstander for opholdsstedet Stationen med afdelinger ved Vonsbæk og Fjelstrup.

53-årige Kenn Johnsen smækkede i juni med døren og forlod i frustration over skoleforvaltningen i Aabenraa posten som viceskoleleder på Fjordmarksskolen i Aabenraa. Det skete med forklaringen om, at han følte, at han og resten af personalet samt børn og forældre var blevet ført bag lyset i forbindelse med skolens flytning fra Aabenraa til Kruså. Nu vender han i stedet tilbage som leder på den institution, hvor han i 13 år - fra 2000 til 2013 havde sit daglige virke - blandt andet de sidste otte år som skoleleder på den interne skole.

- Jeg er rigtig glad, siger Kenn Johnsen, der tager stafetten op efter Lasse Balsgaard, der 1. juni blev ny forstander for Julemærkehjemmet i Kollund.

Annonce
Formanden for bestyrelsen for Stationen, Hans Wildfang, var mødt op og ønskede Lasse Balsgaard held og lykke med fremtiden. Foto: Jacob Schultz

Fredag var der goddag- og farvelreception for Kenn Johnsen og Lasse Balsgaard i Stationens administration i Sillerup.

Kenn Johnsen tiltrådte formelt allerede 1. august, og han glæder sig over at være tilbage på Stationen, der på de to boafdelinger på Stationen ved Vonsbæk og Satellitten ved Fjelstrup kan huse henholdsvis syv og fem unge mellem 13 og 18 år, der er anbragt på grund af psykiske, sociale, adfærdsmæssige problemer eller som følge af omsorgssvigt, ulykker eller misbrug.

- De kommer fra Haderslev, men også fra kommuner fra resten af Danmark, forklarer Kenn Johnsen, der oplyser, at Stationen også tilbyder et efterværn for de unge efter det fyldte 18. år.

Ved en lille reception for samarbejdspartnere og beboere fra opholdsstedet var der inviteret til reception for Stationen og Satellittens nye leder i administrationsbygningen fredag eftermiddag. Foto: Jacob Schultz

Bådebyggeren

Det var en tilfældighed, der bragte Kenn Johnsen ind i en verden med børn og unge med særlige behov.

- Jeg er oprindelig uddannet bådebygger. I 1997 fik jeg mulighed for at komme ud at sejle med et projektskib for unge med særlige behov. Vi sejlede fra Caribien op langs den amerikanske østkyst og helt til Canada, og de unge vakte min interesse.

Hjemme igen fik Kenn Johnsen en henvendelse fra Helsehjemmet, hvor han i fire år arbejdede som tilkaldevikar og pædagog. Det førte til en læreruddannelse med særligt fokus på børn med særlige behov:

- Jeg oplevede, at jeg var god til at skabe en relation og nå ind til de unge, siger Kenn Johnsen, der mener, at hans baggrund som bådebygger, hvor det praktiske forenes med det teoretiske, spiller ind.

Nu skal han stå i spidsen for opholdsstedet Stationen, som har eksisteret siden 1989 og har til huse i to gamle stationsbygninger fra Kleinbahnens tid. Nøgleordene for Stationen er blandt andet struktur, forudsigelighed, omsorg, dannelse og ordentlighed. Ord, Kenn Johnsen lægger vægt på.

Kenn Johnsen er ny forstander for Stationen. Han overtog roret fra Lasse Balsgaard ved en lille reception for samarbejdspartnere og beboere fra opholdsstederne fredag eftermiddag. Foto: Jacob Schultz
Kenn Johnsen er ny forstander for Stationen. Han overtog roret fra Lasse Balsgaard ved en lille reception for samarbejdspartnere og beboere fra opholdsstederne fredag eftermiddag. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Annonce