Annonce
Navne

En legende i fodboldkredse er død, 92 år

Billedet er fra byfestfodbold i Bramming, som H.C. Andersen og Alex Kjær arrangerede i over 30 år med Karl som fast dommer. Det er Team Hellesvej, som i sjov forsøger at ”bestikke” Karl Lambek med en buket blomster. Foto: H.C. Andersen

Bramming: Efter længere tids sygdom er en legende i fodboldkredse, Karl Lambek fra Bramming død, i en alder af 92 år. Han sov stille ind på Solgården i Bramming, hvor han var på aflastning, men hvor han kun opholdt sig i to dage.

Sammen med andre koryfæer og dygtige instruktører som de to afdøde, telefonmester Christian Baunsgaard, og tandlæge Mogens -Due Frederiksen, satte Karl Lambek sit store præg på Sydvestjysk Fodbolddommerklub i 60’erne og 70’erne, hvor de var med til at gøre Sydvestjysk Fodbolddommerklub kendt i hele landet. Karl Lambek bestod selv dommereksamen i 1972 og har for sin store indsats fuldt fortjent modtaget flere hædersbevisninger. I 1997 blev han udnævnt til æresmedlem i Sydvestjysk Fodbolddommerklub og modtog i 1978 Ole Lunds mindepokal. Endelig fik han i 1987 dommerklubbens guldnål.

Karl Lambek betød uendelig meget for fodbolden i Bramming. I mange år underviste han unge dommere i ungdomsskolen i Bramming og har stor ære af, at mange i byen er blevet dygtige dommere. Hans egen søn, Finn Lambek, var Superligadommer fra 1991-99 og FIFA-dommer fra 1992-96. I de senere år er både Jens Maae og Jørgen Daugbjerg Burchardt blevet dommere i den bedste danske fodboldrække og er også internationale dommere.

Karl Lambek var uddannet bager og havde forretning i Henne. Han har også arbejdet på Bramin Møbler, inden han blev lærer på Bakkevejens Skole i Bramming, hvor hans hovedfag var tysk, og hvor han i øvrigt arbejdede til langt oppe i alderen som vikar i netop tysk. På Bakkevejens Skole var Karl Lambek kendt som en meget kontant og respekteret lærer, som aldrig var bange for at sige sin mening.

Karl Lambek boede på Tværsigvej 11 og var gift med Else. Udover hustruen efterlader han sig to sønner Finn i Terp og Jesper i Nordenskov, svigerdatteren Ulla, børnebørn og et enkelt oldebarn.

Karl Lambek bisættes fra Sankt Ansgar Kirke i Bramming torsdag den 24. oktober klokken 13.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce