Annonce
Billund

En lille årgang begyndte skolelivet med at slibe træstykker

Huxi og hans mor Lisbeth til højre. Lillebror Matti begyndte i 0. klasse, og Huxi erkendte, at han var blevet drillet en del i sommerferien. Foto: Lise Nørgaard
15 små elever trådte tirsdag morgen ind i skolelivet på Vorbasse Skole. 1. klasse er nemlig noget andet end 0. - i 1.klasse begynder den rigtige skole.

Vorbasse: De gik til dagens første opgave med krum hals. Den lød på at slibe et stykke træ med sandpapir og efterfølgende få hjælp af en voksen til at skrive ens navn med sprittusch. 15 helt nye skoleelever startede tirsdag i 1. klasse på Vorbasse Skole. Huxi på snart 7 år havde glædet sig og vinkede straks sin mor ned til sig med en finger for at få gjort noget ved opgaven.

Hun nikkede, men ventede, indtil klasselærer Lene Bjerrum satte arbejdet i gang.

- Jeg er den eneste på hele skolen, der hedder Huxi, lød det stolt, mens det støvede under sandpapiret.

Mor Lisbeth Christensen kunne fortælle, at Huxi havde glædet sig til skolestart, og Huxi selv havde ikke brug for mere ferie.

- Jeg har lavet lidt ballade og ikke hørt efter - jeg har især drillet min lillebror, sagde han om aktiviteterne i sommerferien.

Annonce
Det er interessant og meget givende at se eleverne knække koden til at læse og se dem vokse med det.

Klasselærer Lene Bjerrum

I rigtig skole

Lillebror Matti skulle starte i 0. klasse, hvor Lisbeth Christensens mand allerede var - og 0. klasse var også hendes næste stop.

- Det er ret vildt. Tiden går bare så hurtigt. Lige pludselig er de store, og jeg syntes, at det var i går, at jeg afleverede for første gang i vuggestuen, lød det fra Lisbeth Christensen.

For klasselærer Lene Bjerrum er en skolestart altid noget særligt.

- Det er lidt ligesom en juleaften for børnene. De ved lidt om, hvad der skal ske - og så alligevel ikke. Og så føler de, at de er blevet lidt større, og at de skal starte i rigtig skole, hvor de skal lære at læse og skrive. Det er stort - især fordi de er topmotiverede, lød det fra Lene Bjerrum, der glædede sig over en lille klasse på blot 15 elever.

- Det betyder da noget. Der er klart mere tid til den enkelte, men der kan også være ulemper ved en lille klasse, fordi der ikke er så mange forskellige at lege med, sagde Lene Bjerrum, der gerne fastholder børnenes motivation ved at vælge materiale, som de føler, at de lykkes med.

- Det er vigtigt, at de ikke føler, at de fejler. Det skal hverken være for svært eller for let.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Vejen

Wagner garanterer Lurrery af høj karat

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];