Annonce
Kolding

En medarbejder fra plejehjem og en i hjemmeplejen er smittet med coronavirus: Podebil ruller ud til Olivenhaven

Regionens podebil er fredag på plejehjemmet Olivenhaven. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Kolding: En medarbejder fra plejehjemmet Olivenhaven er torsdag konstateret smittet med coronavirus.

- Medarbejderen har ikke været på arbejde i 12 dage på grund af ferie, og derfor er der heldigvis kun en meget lille risiko for, at medarbejderen har smittet kollegaer. Men for en sikkerheds skyld testes de 12 beboere og de 25 kollegaer, der arbejder i sammen zone på plejehjemmet, oplyser Annette Lund, der er seniordirektør  i Kolding Kommune.

Regionens podebil  er fredag på Olivenhaven.

Også i hjemmehjælpen i Seest er en medarbejder smittet.

- Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer ikke, at der er nære kontakter, der skal testes, men for en sikkerheds skyld tester vi de fem  kollegaer, som medarbejderen har været i tættest kontakt med.

Annette Lund gør opmærksom på, at også her har alle retningslinjer været overholdt i kontakten med borgerne, og der er derfor ingen risiko for, at medarbejderen har smittet de borgere, som hun har besøgt.

Seniordirektøren har også gode nyheder.

- Den virkelig gode nyhed er, at Styrelsen for Patientsikkerhed har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på plejehjemmene Vonsildhave Kvarteret og Teglgårdsparken, så beboerne igen kan få besøg af dem, som de ønsker. Restriktionerne er ophævet med øjeblikkelig virkning.

De to  plejehjem fik restriktionerne efter medarbejdere var konstateret smittet med coronavirus.

Torsdag blev alle beboere og medarbejdere på Kongsbjerghjemmet testet for anden gang.

- Der er ingen, hverken beboere eller medarbejder, der er blevet syge eller viser symptomer, så vi håber inderligt, at vi også her slipper med skrækken, lyder det fra Annette Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce