Annonce
Billund

En meget sjovere motionsdag: Alle elever fra Billunds skoler brugte energien i Wow Park

I stedet for at løbe ud ad en lige vej, fik eleverne på Billunds to skoler fredag muligheden for at holde motionsdag under lidt sjovere omstændigheder. Alle elever fra de to skoler var nemlig inviteret i Wow Park. Foto: Alex Hermann.
Det var en anderledes form for motion, som eleverne på Billunds to skoler blev budt på, da de, som traditionen foreskriver, holdt skolernes motionsdag på sidste dag inden efterårsferien.

Billund: Den sidste dag inden efterårsferien er traditionelt lig med motion for alle landets skoleelever. Motion kan fås i mange forskellige former, og i Billund blev alle eleverne på Billundskolen og Den Internationale Skole budt på en noget anderledes – og væsentlig mere morsom – måde at få motion end blot at tilbagelægge 10 kilometer ud ad en lige vej.

De mange børn, der går på de to skoler, var inviteret i Wow Park, hvor de sørgede for at få brugt så meget energi, at det så rigeligt gjorde det ud for en løbetur på vejene.

Den alternative motions vakte begejstring hos børnene, mens de tumlede rundt i nettene adskillige meter over jorden.

Annonce

- Jeg synes, det er en god måde at holde motionsdag på. Alle vi børn synes, det er sjovt, fortæller Emily, der går i 3. klasse på Billundskolen.

- Det er i hvert fald sjovere end at skulle løbe rundt om skolen, supplerer klassekammeraten Eike, der sidste år fik masser af motion på skolernes motionsdag – men det foregik ved at løbe rundt om Billundskolen, hvilket altså ikke blev betragtet som nær så underholdende som en tur i Wow Park.

Motion og ryste-sammen

Wow Park breder sig over et areal svarende til mere end 40 fodboldbaner. Derfor har eleverne i løbet af dagen utvivlsomt fået tilbagelagt den samme distance, som hvis de var blevet sendt lige ud ad vejen på en løbetur.

Wow Park har et areal på omtrent det samme som 40 fodboldbaner. Eleverne fik derfor tilbagelagt en distance, som næppe var mindre, end hvis de var blevet sendt ud på en klassisk løbetur. Foto: Alex Hermann.

Den første tid på dagen blev brugt på mere organiseret tur rundt i parken.

- Vi laver et slags stjerneløb, hvor eleverne skal ud til de seks forskellige poster. De skal så prøve og vurdere aktiviteten og komme tilbage med et billede derfra, fortæller Flemming Marquardt, der er lærer på Billundskolen og tovholder på motionsdagen

Det primære formålet er selvfølgelig motion, men det er også at ryste eleverne bedre sammen på tværs. Vi er tre eller fire spor, og der kan det i det daglige være svært for alle at blive blandet. Det er denne dag en god mulighed for.

Flemming Marquardt, lærer, Billundskolen

Det er første gang, at børnene på byens skoler ligefrem bliver inviteret i en forlystelsespark på motionsdagen, men ifølge læreren er det efterhånden længe siden, at motionsdagen alene har handlet om at løbe en tur langs med vejen.

Emily og Eike går i 3. klasse på Billundskolen, og de er begge meget begejstrede for den alternative måde at holde motionsdag. Foto: Alex Hermann.

- Vi plejer at være rimeligt kreative. Vi har haft triatlon for udskolingen, og vi har haft forskellige former for stjerneløb, siger Flemming Marquardt, der mener, at dagen i Wow Park har flere formål.

- Det primære formålet er selvfølgelig motion, men det er også at ryste eleverne bedre sammen på tværs. Vi er tre eller fire spor, og der kan det i det daglige være svært for alle at blive blandet. Det er denne dag en god mulighed for, siger han.

Annonce
Billund For abonnenter

Analyse: Hun bliver ikke borgmester - men på valgnatten vandt hun alligevel

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Tønder

Populære spisesteder melder om aflysninger til julefrokoster: Der kan komme flere til

Varde For abonnenter

Varde vil have del i nabokommunens vindmøllemillioner – og får det

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Billund

Se de mange billeder fra juleoptoget 2021: Heste, brandbiler og en julemand, der opfordrede den kommende borgmester til træfældning

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Esbjerg

Efter fald fra skrænt: Ung mand kørt på hospitalet med ambulance

Haderslev For abonnenter

Kaptajn Haddock fra Haderslev: – Usandheder, smålig, skruppelløs, sjusk og slendrian!

Esbjerg

Borgmester og byrådsmedlem vil have ringvejsbro op til fornyet overvejelse i 11. time: Vi ønsker renoveringen sat i bero

Annonce