Annonce
forside

En mulighed sparket til hjørne

Læserbrev: Igen har Tønder Kommune oplevet, at et potentielt konfliktfyldt emne bliver taget af dagsordenen endnu før, der er gjort et forsøg på at etablere en proaktiv politik for området.

Det handler om vindmøller i denne omgang, hvor man nu har valgt en reaktiv tilgang, idet kommunalbestyrelsen nu jævnfør flertallet bare afventer henvendelser fra projekter til godkendelse.

Jeg synes, at kommunalbestyrelsens medlemmer burde pakke berøringsangsten væk og lytte til Thomas Ørting Jørgensens (Borgerlisten) appel om at indtage en langt mere proaktiv tilgang og i det mindste forsøge at definere en politik, hvor man udstikker retningslinjer og kriterier for både placering og finansiering af de vindmøller, som under alle omstændigheder må forventes at skulle afløse gamle udtjente møller.

En sådan tilgang ville give hele egnen en chance for at få en langt større andel af energisektorens milliardomsætning til at forblive i området ikke mindst til gavn for landdistriktsudviklingen.

Desuden ville en sådan tilgang så at sige også holde serveretten på det kommunale selvstyres side, hvorimod den nuværende reaktive og defensive politik i sidste ende vil betyde, at andre træffer beslutningen på vore vegne.

Behovet for grøn energi stiger både som følge af folketingets ambitioner og beslutninger om et fossilfrit Danmark, men også som følge af de store el-forbrugende datacentres etablering i Danmark.

Folketinget vil i sidste ende måske se sig nødsaget til at overtage myndigheden på området i takt med, at målene ikke nås. Det er ikke for sent endnu.

Den endelige behandling af kommuneplanen finder formodentlig sted i februar.

Benyt nu serveretten til at sikre at vor egn nu bliver vinderen i spillet om den grønne energi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];