Annonce
Varde

En nat døde hans stemmelæber

Selvom Niels Nielsens stemme i mange år kun har været en hvisken, har det aldrig hæmmet ham i hans arbejde. Foto: André Thorup
Niels Nielsen taler kun med en lille hvisken. Det der dog meget bedre end den morgen han vågnede, og hans stemmelæber var døde.

For 13 år siden vågnede Niels Nielsen op en morgen som alle andre. Én ting var dog forandret – hans stemme var væk. Lægerne sagde, at hans stemmelæber var døde.

- Jeg kunne næsten ikke tale det første halve år. Det var meget hårdt for min kone og mig, siger Niels Nielsen.

Efter et år opsøgte han på eget initiativ en halslæge, som fortalte, at det kun var den ene stemmelæbe, der var død. Niels Nielsen gennemgik flere operationer og fik hjælp af en talepædagog, der er medvirkende til, at han i dag kan tale let forståeligt. Stemmen er dog stadig hæs og svag, men det bliver ikke bedre end nu, siger han.

Den manglende stemme har sat begrænsninger for Niels Nielsen, men han stoppede ikke med at arbejde.

- Det har aldrig været en hæmsko for mit arbejde. Jeg har bare gjort tingene anderledes, og alle mine tidligere arbejdspladser har haft respekt og taget højde for det, fortæller han.

Han har siden tabet af stemmen haft to chefstillinger og samtidig fået mange jobtilbud.

- Sådan er det, når man passer sit arbejde – med eller uden stemme, siger Niels Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce