Annonce
Debat

En ny ældrelov, men ingen ny sundhedslov - det er ulogisk

Folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) er ikke så begejstret for statsministerens nytårstale som den socialdemokratiske byrådsgruppe. Arkivfoto: Jacob Schultz

Læserbrev: I tirsdagens JV Billund kunne vi læse, at Socialdemokratiets nye folketingskandidat i kredsen hilser statsministerens toner om en ny og mere enkel ældrelov velkommen. Jeg er meget enig i, at det er nogle særdeles spændende tanker – og jeg er især spændt på, hvordan regeringen vil gribe den meget omfattende opgave an. Udfordringen er dog imidlertid, at statsministeren samtidig har slået fast, at tiden ikke er til store forandringer i sundhedsvæsenet. Det er jeg helt uforstående overfor.

Det kan nemlig ikke overraske nogen, at vi i disse år bliver flere og flere ældre i Danmark. Faktisk vil antallet accelerere i de kommende år. Derfor kalder en virkelighed, hvor vi i de kommende år får brug for et stærkere sundhedsvæsen, der kan håndtere langt flere opgaver. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så hænger ældreområdet og sundhedsvæsenet uløseligt sammen. Derfor er det i mine øjne også helt ulogisk at gentænke ældreområdet uden at indtænke sundhedsvæsenet. De seneste år vidner også om, at vi aldrig har haft større behov for en ny sundhedsreform.

Noget tyder derfor på, at en ny ældrelov kommer til at være længe undervejs, så længe statsministeren fortsat holder stolen for døren til forhandlingslokalet om en ny sundhedsreform.

Annonce

Uanset hvordan vi vender og drejer det, så hænger ældreområdet og sundhedsvæsenet uløseligt sammen.


Kris Jensen Skriver, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Vejenkredsen, Daltoften 14, Grindsted, svarer under overskriften: "Behold ja-hatten"

Først og fremmest vil jeg kvittere for, at Anni Matthiesen og Venstre ser positivt på statsministerens udmelding i nytårstalen vedrørende ældreområdet. Som vi i vores læserbrev giver udtryk for som socialdemokratisk byrådsgruppe, så er vi klar til at se på dette i Billund Kommune. Så langt så godt.

I sit læserbrev er Anni Matthiesen helt uforstående over for, at en reform af sundhedsvæsenet blev udskudt i nytårstalen. Det forstår jeg sådan set godt.

Sundhedsvæsenet har i snart to år været presset af corona. Er det i sådan en tid, man skal lægge op til store ændringer? Ikke i min verden. Der er helt afgjort nogle ting, der skal ændres på sundhedsområdet, og jeg glæder mig over, at Statsministeren på onsdagens samråd har bekendtgjort, at der indkaldes til forhandlinger om en ny sundhedsreform i første kvartal. Jeg håber, at Anni Matthiesens positive tone over for ældreområdet også vil gælde for forhandlingerne på sundhedsområdet. Det, mener jeg, tjener landet bedst.

Så behold endelig ja-hatten på, Anni!

Annonce
Debat For abonnenter

Øretæve til vores norske brødre og søstre: Den samling forbrydere burde I aldrig have tilladt at sætte fødderne på norsk fjeld

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce