Annonce
Erhverv

En ny butik fuld af oplevelser slår dørene op: Her kan du nyde kaffe i caféen og købe sengen i soveværelset

Vivi Toftmann Hansen fra Growupp i Jels åbner snart en 180 kvadratmeter stor oplevelsesbutik. Her bliver bageriafdeling, café ,økologiske fødevarer, skønhedsprodukter, brugskunst, tekstil, møbler og brugskunst. Foto: Jacob Schultz
I tre år har Vivi Toftmann Hansen haft en økologisk købmandsbutik på nettet. Nu udvider hun med en fysiske butik, hvor kunden kan købe alt fra sunde økologiske nødder til lækker brugskunst.

Jels: Da Vivi og Jesper Toftomann Hansen i julen overtog lokalerne på Jels Vestergade, traf de en beslutning, der i den grad spiller ind på deres hverdag.

- Min mand er entreprenør, og han overtog den tidligere skobutik. Meningen var, at den skulle bygges om til to lejligheder. Men da vi går og kigger lidt rundt dernede, spørger han, om min butik ikke skal flytte herned, fortæller hun.

Ægtefællerne tænkte lidt over, om de kunne få det til hænge sammen rent tidsmæssigt, inden de kastede sig over opgaven.

- Så i stedet for to luksuslejligheder besluttede vi os for at indrette en oplevelsesbutik i de cirka 180 kvadratmeter. Det blev en kæmpe investering. Butikken er faktisk blevet inddelt i små afdelinger. Vi har et lille bageri med brød fra bageren Pompei i Ribe. Vi får en lille café, hvor man kan nyde lidt af de varer, vi sælger, og en kop kaffe. Og så er vi nok Sønderjyllands største butik med økologiske produkter.

Butikken sælger også interiør til hjemmet i spændende mærker. Hun vælger tingene ud fra sin egen smag.

- Derudover går jeg lige som vores grossister op i, hvor og hvordan tingene bliver produceret. Det hele skal være ordentligt.

Her er Vivi Toftmann Hansen i gang med at sætte varer på hylderne. Yngste søn Hugo hjælper til i butikken. Foto: Jacob Schultz

- Vi har indrettet det sådan, at man kan gå ind i en lille spisestue og i et lille soverum. Og alt, puder, håndklæder, brugskunst, møbler og lamper er til salg.

Butikken rummer homewear, der er lidt nattøjsagtigt, og T-shirts. Der er også en skønhedsafdeling med eksklusive økologiske produkter, både nogle lidt dyrere og lidt billigere mærker.

Ud over tingene i oplevelsesbutikken, har parret lejet nabobutikken.

I butikken kan man også kigge på ting som brugskunst og møbler - alt er til salg. Her får Vivi og Hugo Toftmann Hansen besøg af den tidligere ejer af ejedommen og skobutikken. Hun serverer ind imellem boller med pålæg for dem. Foto: Jacob Schultz

- Det bliver en gavebutik med specielle blomster. Butikken bliver ikke ret stor, og begge butikker er bygget op på noget, du ikke finder i andre butikker i området, for vi åbner ikke vores butikker for at tage andres handel, men for at lave noget specielt.

I blomsterbutikken kan kunden komme ind med en tast-selv-kode og betale med Mobile pay.

Annonce

Glæder sig

Det er tre år siden, Vivi Toftmann Hansen åbnede sin online købmandsbutik med økologiske varer.

- Webshoppen Growupp er grundbasis for, at vi tør åbne den fysiske butik. Den gør, at vi har et flow i vores varer i forvejen.

Vivi Toftmann Hansen har tidligere drevet Restaurant Vikingehuset i Jels og spisestedet Bøf og Bolle i Haderslev.

Vivi Toftmann Hansen vælger de ting til butikken, som hun selv synes er super lækre.   Foto: Jacob Schultz

- Før i tiden levede jeg af at lave mad, og mit mantra er nok madlavning og økologi.

Hun brænder for den nye butik og glæder sig til at slå dørene op. Datoen ligger endnu ikke helt fast, men i løbet af de kommende 14 dage er hendes bud.

- Jeg håber og tror virkelig, at det bliver godt, og at folk vil køre efter det og synes, at det er sjovt at komme ned til os. Jeg kunne sagtens have åbnet butikken i Kolding, hvis det var det, jeg ville. Det havde måske også givet en større succes fra starten, men jeg synes, at butikken skal ligge her, så jeg kan give noget tilbage til Jels.

Her bor hun med sin mand og børn.

Vivi Toftmann Hansen, der er 49 år, regner med uger med flere end 37 arbejdstimer.

- Indtil nu har jeg passet vores handicappede søn. Nu må min mand tage lidt mere over på det område, og det er han indforstået med, og så skal vi have lidt flere hjælpere på derhjemme

Åbningstiderne ventes at blive fra klokken 7.30 til 17 alle ugens dage.

- I starten får jeg hjælp fra min familie og et par veninder, og så må jeg se, hvordan behovet er. Jeg skal nok have en fuldtidsansat, der ved alt om det hele, også nogle unge, regner hun med.


- Webshoppen Growupp er grundbasis for, at vi tør åbne den fysiske butik. Den gør, at vi har et flow i vores varer i forvejen.

Vivi Toftmann Hansen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sønderborg

Nature Energy: Vi har stoppet byggeriet øjeblikkeligt

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce