Annonce
Læserbrev

En ny retning – også lokalt

Læserbrev: Ved folketingsvalget valgte vælgerne en ny retning for Danmark. Jeg tror på, at det er en god retning, hvor vi blandt andet skal være langt mere ambitiøse på klimaområdet, have en fast men også fair udlændingepolitik samt minimere præstationsræset for vores børn og unge mennesker. Dette blot for at fremhæve nogle af de områder, som Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og Socialdemokratiet peger på i det udarbejdede forståelsespapir.

Lokalt er der særligt to punkter, der springer meget positivt i øjnene, når man læser dokumentet. Det ene handler om, at man vil håndtere og rense de store generationsforureninger. Det betyder således, at blandt andet Grindstedforureningen i den grad vil blive prioriteret. Det er jeg glad for.

Det andet punkt handler om, at man vil sikre fortsat adgang til ungdomsuddannelser i hele landet, ligesom omprioriteringsbidraget afskaffes. Det betyder helt konkret, at vores lokale Campus får bedre muligheder for fortsat at være attraktivt for de unge mennesker. Det kan man da kun glæde sig over.

Jeg ved, at Troels Ravn har stort fokus på disse to områder, så jeg tror på, at vi vil se en god udvikling her. Jeg kan konstatere, at diverse borgerlig politikere har meget travlt med at skyde den nye regering ned, allerede inden den er kommet i gang. Selvom det nok er forventeligt, så kunne man ønske sig, at regeringen fik muligheden for at vise resultater først.

God sommer herfra – også til de borgerlige politikere på Christiansborg, der forhåbentligt efter sommerferien er klar til at indgå en konstruktiv dialog med regeringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce