Annonce
Indland

En mand er kørt til hospitalet efter knivstikkeri

Mand blev fredag stukket ned i Næstved og ligger nu på operationsbordet. Gerningsmand er ikke anholdt.

En mand blev sent fredag eftermiddag stukket ned i Næstved. Han bliver fredag aften opereret på Slagelse Sygehus.

Annonce

Politiet jagter nu gerningsmanden, oplyser vagtchef Henrik Karlsen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Gerningsmanden ringede selv til politiet efter episoden.

- Vi mangler stadig gerningsmanden. Vi ved hvem, han er. Det er bare et spørgsmål om at få ham anholdt. Vi har snakket med ham, og han ville henvende sig her, men det har han så ikke gjort endnu, siger Henrik Karlsen.

- Det kan være vi træffer ham om fem minutter. Det kan også være, han kommer her forbi i morgen, siger han.

Manden, som politiet leder efter, har en relation til offeret, oplyser vagtchefen.

Han vil ikke sige mere om gerningsmanden, og om han er tidligere kendt af politiet.

Episoden skete ved Birkehegnet i den sydlige del af byen. Politiet modtog anmeldelsen klokken 15.50, og et område ved flere boligblokke ved Birkehegnet var afspærret, mens patruljer undersøgte stedet.

Afspærringen er nu fjernet.

/ritzau/

Den citerede artikel ved TV2 Øst
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce