Annonce
Læserbrev

En presset Henrik Frandsen i ubalance

Læserbrev: Har man fulgt med i det seneste kommunalbestyrelsesmøde, vil man kunne se en borgmester Henrik Frandsen, der er presset på alle Venstres kerneværdier. I sin argumentation er han blottet for ordentlighed, anstændighed og respekt. Syv gange tordner han mod Claus Hansen (LA), at han skulle indbringe Seniorskolesagen for de centrale tilsynsmyndigheder, hvis Claus Hansen virkelig mente, der var fiflet med sagen. Men i sin argumentation forstår (vil forstå) borgmesteren ikke, at det drejer sig om noget andet.

Claus Hansen vil – med rette - ikke finde sig i at blive trukket rundt i manegen af Henrik Frandsen og hans øverste administration. Og det med rette. Læser man Claus Hansens skrivelse til kollegerne i kommunalbestyrelsen, vil man kunne se, at Henrik Frandsen har været særdeles kreativ på informationerne, både med hensyn til tidsforløb og indhold. Og det vil Claus Hansen forståeligt nok ikke acceptere.

Henrik Frandsen tror, at hans frembrusende og truende adfærd vil få indflydelse på kommunalbestyrelsesmedlemmer eller på andre tilhørere. Tværtimod. Det hjælper heller ikke, at Henrik Frandsen forud for kommunalbestyrelsesmødet i Venstres gruppemøde truer dets medlemmer med eksklusion, såfremt de i byrådssalen udtaler sig kritisk i forhold til Seniorhøjskolen. (Hvad han i øvrigt slet ikke kan).

Vi har at gøre med en borgmester Henrik Frandsen, der i den grad er i ubalance og fuldstændig har mistet overblikket.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce