Annonce
Navne

En rebelsk multikunstner

Troels Trier kan stadig opleves på scenen. Foto: DALHOFF CASPER/Ritzau Scanpix
Troels Trier, der fylder 80 år den 17. januar, har haft en succesfuld karriere, men også oplevet private tragedier.
Annonce

København. I biografien "Dobbeltgængeren" står der, at der findes to versioner af Troels Trier.

Den oprørske og sprælske entertainer, som de fleste danskere kender. Og så den introverte og sky mand. Det er således en sammensat person, der den 17. januar kan fejre sin 80-års fødselsdag. Det kommer sig af, at Troels Trier både har oplevet stor succes i sin karriere og enorme tragedier i privatlivet.

Som ung dannede han kunstnerkollektivet Røde Mor med Dea Trier Mørch og Ole Finding. Gruppen lavede politisk kunst, de udgav grammofonplader og turnerede i hele Skandinavien. I 1978 gik Troels Trier solo og tilføjede revyforfatter og -skuespiller til sit cv, inden han i 1982 slog sig sammen med sangeren Rebecca Brüel.

De skabte "Trier og Brüels Bodegashow" og begyndte at udgive plader. De fik stor succes med navnkundige hits som deres signatursang "Bøf med løg". Men trods en succesfuld karriere har livet ikke altid været nemt for Troels Trier. Hans tidligere kone, den spansk-engelske maler Jean Logie, døde i begyndelsen af 1960'erne i en trafikulykke.

I 1968 omkom Troels Triers næste kone, Hannelene Meinild, og parrets datter, Astrid, i en drukneulykke. Troels Trier blev senere gift med Dea Trier Mørch, med hvem han har tre børn. Parret blev skilt i 1979. I 1986 blev han gift med sin arbejdspartner Rebecca Brüel, og det har de været lige siden.

De senere år har Troels Trier hovedsageligt fokuseret på sine malerier i sit atelier i hjemmet i Kertinge på Fyn. I 2019 drog han dog igen på landevejene med et show, der samlede op på hans karriere. Og han har øjensynligt ingen planer om at stoppe, bare fordi han fylder 80 år. Som han udtalte til Fyens Stiftstidende i 2019:

- Jeg bliver 80 næste år og har planlagt, at jeg vil falde død om på scenen. Det har jeg sgu aldrig prøvet. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce