Annonce
Haderslev

En sidste hilsen fra 'Lille Bent'

"Lille Bent", Alfred Bent Frank, tændte lys mange af de steder, hvor han kom fast. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
I år bliver det en særlig jul på Borgercafeen i Haderslev. Overskud fra indsamlingen til "Lille Bent" betyder, at Borgercafeen kan holde juleaften uden betaling fra deltagerne, at der bliver holdt julefrokost - og at der også kan blive købt lidt gaver.
Annonce

Haderslev: Da det i starten af september i år stod klart, at "Lille Bent" - eller Alfred Bent Frank, som han retteligt hed - var død, blev det også kendt, at han ikke umiddelbart havde nogle pårørende og at det ville være Haderslev Kommune, som stod for den økonomiske del af bisættelsen.

Det fik indehaver af Skøtts Kaffebar på Gravene i Haderslev, Hans Skøtt, til at starte en indsamling til blomster.

I løbet af de 48 timer, som indsamlingen varede, blev der samlet mere end 25.000 kroner ind til blomster til "Lille Bent". 25.965 kroner blev der helt præcist til.

- 3500 gik til blomster, 3000 til en stenhugger, så Bents navn kunne komme på stenen og stenen kunne blive gjort fin, siger Hans Skøtt.


Dem skal Borgercafeen have, fordi "Lille Bent" kom her. Og så er det et super lokalt forankret socialt værested, der har været her i mange år - og som alle andre steder, så tror, jeg også, at de har deres at slås med.

Hans Skøtt, indehaver af Skøtts Kaffebar


"Lille Bents" urne er blevet sat ned sammen med hans mors og hans navn er kommet på hendes sten. Derudover er der blevet brugt 11.720 kroner på vedligehold af gravstedet i de næste ti år.

Annonce

Penge til Borgercafeen

Dermed er der 8842 kroner til overs fra indsamlingen. Og de penge var Hans Skøtt torsdag morgen forbi med på Borgercafeen på Jomfrustien.

Hans Skøtt,indehaver af Skøtts Kaffebar på Gravene, var torsdag morgen forbi Borgercafeen på Jomfrustien med en donation på knap 9000 kroner, som ikke blev brugt i forbindelse med "Lille Bents" bisættelse. "Lille Bent" kom selv på Borgercafeen på Jomfrustien. Leder af Borgercafeen, Karen Thymann", er meget glad for donationen, som skal bruges til at forsøde julen. Foto: Stine Hygum

- Dem skal Borgercafeen have, fordi "Lille Bent" kom her. Og så er det et super lokalt forankret socialt værested, der har været her i mange år - og som alle andre steder, så tror, jeg også, at de har deres at slås med. Jeg vil også gerne opfordre til, at folk - hvis de ikke ved, hvad de skal bruge deres penge til i december - at de så smider en skilling til Borgercafeen, siger Hans Skøtt.

Indsamlingen til "Lille Bent"

Alfred Bent Frank døde den 4. september.

Den 15. september blev han bisat i Sct. Severin Kirke, hvor der med coronarestiktionerne var fyldt helt op i kirken - både med mennesker og blomster.

Hans Skøtt fra Skøtts Kaffebar samlede på to døgn 25.965 kroner ind til en krans til "Lille Bent". Pengene er brugt på blomster, stenhugger og vedligehold af gravstedet i de kommende ti år.

Overskuddet på 8842,22 kroner har Borgercafeen fået. Pengene bruger de primært til at holde juleaften og julefrokost for.

På Borgercafeen vækker pengene fra indsamlingen stor glæde. Det kommer nemlig til at blive en lidt anden jul for de borgere, som bruger cafeen i det daglige.

Haderslev Kommune arrangerede Alfred Bent Franks bisættelse, fordi det ikke var muligt at finde slægtninge til Bent. Men omtalen af hans død fik mange til at henvende sig - og flere af dem dukkede op til bisættelsen fra Scrt. Severin Kirke. Arkivfoto: André Thorup

- Vi skal bruge pengene til at holde juleaften, som vi holder hvert år. I år kan vi så gøre det uden brugerbetaling, siger Karen Thymann, der er daglig leder af Borgercafeen, og fortsætter:

- Vi plejer at tage en brugerbetaling på 70 kroner. Men den 24. er sidst på måneden, så det er mange penge for mange af dem, der kommer her. Vi vil gerne holde jul med gaver, danse om træet og lege pakkeleg. Nu kan vi købe lidt gaver, det betyder rigtig meget, siger Karen Thymann.

I år er der 18, der kan komme og holde jul på Borgercafeen på grund af coronarestirktionerne, men med overskuddet fra indsamlingen til "Lille Bent", så er der også penge til, at Borgercafeen kan holde en julefrokost.

- Vi er rigtig glade for donationen, slår Karen Thymann fast.

Faktisk havde Hans Skøtt slet ikke regnet med, at der ville komme så mange penge ind.

- Jeg havde regnet med, at der ville komme 5000 kroner ind, så vi kunne købe nogle store kranse. Så gav det fem gange så meget. Der er så mange, der har doneret en 20'er og så skrevet, hvor de kendte "Lille Bent" fra. Det er faktisk det, der har rørt mig allermest, siger Hans Skøtt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce