Annonce
Haderslev

En sidste hilsen fra 'Lille Bent'

"Lille Bent", Alfred Bent Frank, tændte lys mange af de steder, hvor han kom fast. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
I år bliver det en særlig jul på Borgercafeen i Haderslev. Overskud fra indsamlingen til "Lille Bent" betyder, at Borgercafeen kan holde juleaften uden betaling fra deltagerne, at der bliver holdt julefrokost - og at der også kan blive købt lidt gaver.

Haderslev: Da det i starten af september i år stod klart, at "Lille Bent" - eller Alfred Bent Frank, som han retteligt hed - var død, blev det også kendt, at han ikke umiddelbart havde nogle pårørende og at det ville være Haderslev Kommune, som stod for den økonomiske del af bisættelsen.

Det fik indehaver af Skøtts Kaffebar på Gravene i Haderslev, Hans Skøtt, til at starte en indsamling til blomster.

I løbet af de 48 timer, som indsamlingen varede, blev der samlet mere end 25.000 kroner ind til blomster til "Lille Bent". 25.965 kroner blev der helt præcist til.

Annonce

- 3500 gik til blomster, 3000 til en stenhugger, så Bents navn kunne komme på stenen og stenen kunne blive gjort fin, siger Hans Skøtt.


Dem skal Borgercafeen have, fordi "Lille Bent" kom her. Og så er det et super lokalt forankret socialt værested, der har været her i mange år - og som alle andre steder, så tror, jeg også, at de har deres at slås med.

Hans Skøtt, indehaver af Skøtts Kaffebar


"Lille Bents" urne er blevet sat ned sammen med hans mors og hans navn er kommet på hendes sten. Derudover er der blevet brugt 11.720 kroner på vedligehold af gravstedet i de næste ti år.

Penge til Borgercafeen

Dermed er der 8842 kroner til overs fra indsamlingen. Og de penge var Hans Skøtt torsdag morgen forbi med på Borgercafeen på Jomfrustien.

Hans Skøtt,indehaver af Skøtts Kaffebar på Gravene, var torsdag morgen forbi Borgercafeen på Jomfrustien med en donation på knap 9000 kroner, som ikke blev brugt i forbindelse med "Lille Bents" bisættelse. "Lille Bent" kom selv på Borgercafeen på Jomfrustien. Leder af Borgercafeen, Karen Thymann", er meget glad for donationen, som skal bruges til at forsøde julen. Foto: Stine Hygum

- Dem skal Borgercafeen have, fordi "Lille Bent" kom her. Og så er det et super lokalt forankret socialt værested, der har været her i mange år - og som alle andre steder, så tror, jeg også, at de har deres at slås med. Jeg vil også gerne opfordre til, at folk - hvis de ikke ved, hvad de skal bruge deres penge til i december - at de så smider en skilling til Borgercafeen, siger Hans Skøtt.

Indsamlingen til "Lille Bent"

Alfred Bent Frank døde den 4. september.

Den 15. september blev han bisat i Sct. Severin Kirke, hvor der med coronarestiktionerne var fyldt helt op i kirken - både med mennesker og blomster.

Hans Skøtt fra Skøtts Kaffebar samlede på to døgn 25.965 kroner ind til en krans til "Lille Bent". Pengene er brugt på blomster, stenhugger og vedligehold af gravstedet i de kommende ti år.

Overskuddet på 8842,22 kroner har Borgercafeen fået. Pengene bruger de primært til at holde juleaften og julefrokost for.

På Borgercafeen vækker pengene fra indsamlingen stor glæde. Det kommer nemlig til at blive en lidt anden jul for de borgere, som bruger cafeen i det daglige.

Haderslev Kommune arrangerede Alfred Bent Franks bisættelse, fordi det ikke var muligt at finde slægtninge til Bent. Men omtalen af hans død fik mange til at henvende sig - og flere af dem dukkede op til bisættelsen fra Scrt. Severin Kirke. Arkivfoto: André Thorup

- Vi skal bruge pengene til at holde juleaften, som vi holder hvert år. I år kan vi så gøre det uden brugerbetaling, siger Karen Thymann, der er daglig leder af Borgercafeen, og fortsætter:

- Vi plejer at tage en brugerbetaling på 70 kroner. Men den 24. er sidst på måneden, så det er mange penge for mange af dem, der kommer her. Vi vil gerne holde jul med gaver, danse om træet og lege pakkeleg. Nu kan vi købe lidt gaver, det betyder rigtig meget, siger Karen Thymann.

I år er der 18, der kan komme og holde jul på Borgercafeen på grund af coronarestirktionerne, men med overskuddet fra indsamlingen til "Lille Bent", så er der også penge til, at Borgercafeen kan holde en julefrokost.

- Vi er rigtig glade for donationen, slår Karen Thymann fast.

Faktisk havde Hans Skøtt slet ikke regnet med, at der ville komme så mange penge ind.

- Jeg havde regnet med, at der ville komme 5000 kroner ind, så vi kunne købe nogle store kranse. Så gav det fem gange så meget. Der er så mange, der har doneret en 20'er og så skrevet, hvor de kendte "Lille Bent" fra. Det er faktisk det, der har rørt mig allermest, siger Hans Skøtt.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Vildtkonsulent om blodigt fåredrab ved Nymindegab: Det kan næsten ikke være andet end et ulveangreb

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Esbjerg-virksomhed med flere end 1000 ansatte er blevet handlet

Billund

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

Sønderjyske Ishockey

Flot comeback af SønderjyskE i Aalborg

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg For abonnenter

Der pibler gult vand op fra undergrunden og ødelægger belægning: Der er ingen lette løsninger

Esbjerg For abonnenter

Bekymrede borgere reagerer: Hvorfor gør de ikke noget ved den bro?

Billund

Se billederne fra den store reception i Magion: Ib Kristensen blev fejret for et liv på 70 år og en borgmestertid på 20 år

Annonce