Annonce
Aabenraa

En speciel situation på Kongehøjskolen: - Det er tomt og stille, men også hyggeligt

Spørgsmålene var mange torsdag på Kongehøjskolen, hvor skoleleder Vibeke Domar Fischer prøvede at svare på dem alle. Foto: Claus Thorsted
Kongehøjskolen var næsten tømt for elever torsdag. Nogle få børn blev passet, og de hyggede sig med leg og film. Skoleleder Vibeke Domar Fischer kalder det en speciel situation, og der var mange spørgsmål, som der skulle findes svar på. Nogle med det samme, mens andre godt kunne vente.

Aabenraa: Hvad gør vi med forberedelserne til eksamen? Hvordan får vi passet vores børn i de næste to uger? Hvad med os ansatte, der bor syd for grænsen? Skal den manglende undervisning kompenseres senere?

Spørgsmålene var mange torsdag på Kongehøjskolen, hvor skoleleder Vibeke Domar Fischer prøvede at svare på dem alle. Nogle kunne hun svare på med det samme, mens andre krævede retningslinjer fra et højere sted. Men allerede fra morgenstunden kunne hun se, at forældrene havde taget anbefalingen til sig om at lade børnene blive hjemme, hvis det var muligt.

- Vi plejer at være omkring 100 børn i sfo'en om morgenen. Der var 12, og vi har nok været 65 i det hele. Eleverne i udskolingen mødte massivt op, fordi de er optaget af deres afgangseksamen, men her er vi i gang med at lave materiale til dem, som de kan få adgang til hjemmefra, og fredag kommer de forskudt og låner it-udstyr. Der er mange uafklarede spørgsmål i dag, men jeg har det sådan, at det ikke er et problem, før det bliver et problem, sagde skolelederen.

I mellemtrinnet og udskolingen på Tøndervej var der næsten tomt allerede midt på formiddagen. På skoletorvet sad der to elever fra 8.B mutters alene og var i gang med en opgave.

- Det er nemmere at sidde her, fordi det er gruppearbejde, men det er også lidt hyggeligt, fordi der ikke er nogen her. Det er tomt og stille og slet ikke det samme som i hverdagen, var Signe Jørgensen og Ditte Petersen enige om.

Imens fik lærerne ordnet meget af det, de normalt ikke ville have masser af tid til at få styr på. I indskolingen på Dronning Margrethes Vej var nogle lærere i gang med at rydde op og flytte borde, mens andre passede de cirka 25 elever, som var tilbage ved middagstid. De hyggede sig med film og leg i den varme hal.

Skolelukning

  • Alle skoler er lukket indtil videre til og med fredag den 27. marts.
  • Der vil komme en kommunal løsning til elever til og med 9 år, som helt ekstraordinært får brug for pasning. Det er børn fra hjem, hvor forældrene er en del af f.eks. sundhedsberedskabet.
  • Kongehøjskolen arbejder på at lave planer/materialer, som gør eleverne i stand til at lave en vis del skolearbejde hjemme. Det er primært til eleverne i udskolingen og faldende i mængde til indskolingen.
  • Skolen har forventninger om, at alle laver skolearbejde under lukningen.

En meget speciel situation

Fredag er skolen stadig åben, så forældre kan få deres børn passet, men mandag er den som alle andre skoler lukket, og et nødberedskab skal hjælpe de forældre, som ikke har mulighed for at være hjemme og passe børnene.

- Lige nu er vi også optaget af bekymrede børn, og her er det vigtigt at voksne holder voksensnak for voksne, sagde Vibeke Domar Fischer.

Hun blev også selv mødt med spørgsmål derhjemme, da statsminister Mette Frederiksen onsdag aften kom med udmeldingen om, at alle skoler lukkes de næste to uger.

- Min reaktion var, at nu skriver vi ihvertfald danmarkshistorie, hvis ikke verdenshistorie. Det er en meget speciel situation, som jeg ser med stor alvor på. Det er nu, vi skal stå sammen og ikke gå ud på savannen og bare rage til os, hvis man kan sige det sådan. Mine børn spurgte om, at vi skulle leve af dåsemad. Nu er jeg uddannet hjemmekundskabslærer, så vi kan jo bruge tiden på at lave mad, fortalte Vibeke Domar Fischer.

Kongehøjskolen har normalt 810 elever fordelt på de to matrikler.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Signe Jørgensen og Ditte Petersen sad mutters alene på Skoletorvet og lavede gruppearbejde. De synes, det var tomt og stille, men også lidt hyggeligt at være på skolen torsdag. Foto: Claus Thorsted

Forældrene til børnene på Kongehøjskolen havde taget anbefalingen om at lade børnene være hjemme allerede fra torsdag alvorligt. Der var tomt og stille på skolen. Foto: Claus Thorsted
I indskolingen var der omkring 25 børn, og de mindste hyggede sig med at se Emil fra Lønneberg sammen med personalet. Foto: Claus Thorsted
Klasselokalerne var gabende tomme torsdag formiddag. Foto: Claus Thorsted
I den varme hal i indskolingen hyggede de resterende børn sig med leg. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Serie-kriminel blev ejer og direktør af konkursramt motorkontor: Så forsvandt millionbeløb ud af kontoen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Bomberyddere sendt til Kruså: Brand i krudt og kemikalier

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Sønderjyske Fodbold

Live: SønderjyskE møder AGF i bundbrag

Aabenraa

Næstformand forstår det ikke: Nu flyttes børn fra omstridt specialskole

Nordtyskland

Derfor bliver forbundsdagen danskere, end du tror: SSW er nemlig ikke alene

Kolding For abonnenter

Bil bragede ind i Freddie og Marlenes hus: Nu risikerer de, at deres hus braser sammen

Danmark For abonnenter

Det danske mindretal er braget ind i det tyske parlament: Har fået 55.330 stemmer og overgået alle forventninger

Sydjylland

Bomberyddere sendt til Kruså: Brand i krudt og kemikalier

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om det danske mindretals valgtriumf i Tyskland

Billund For abonnenter

Tesfaye mødte Osama, Bashir og Mahmoud: Sådan kom syriske flygtninge i arbejde på en virksomhed, hvor der er brug for dem

Haderslev

Lyt med: It-svindlere rammer igen og igen det samme telefonnummer

Annonce