Annonce
Sønderjyske Fodbold

En stærk startopstilling, en god kamp af klubikonets søn og slagsmål, der lugtede af superliga

SønderjyskE måtte i første halvleg slås mod en gammel kending, nemlig Mart Lieder. Foto: Søren Gylling
SønderjyskE spillede 1-1 mod OB i sin anden træningskamp i vinteropstarten. Igen blev alle SønderjyskE-spillere skiftet i pausen, men denne gang stillede Glen Riddersholm i første halvleg med et hold, som godt kunne starte i en superligakamp.
Annonce

Fodbold: En træningskamp mod OB markerede afslutningen på SønderjyskE's træningslejr i Kolding, der begyndte i mandags.

Her er, hvad vi bed mærke i fra sidelinjen.

Cheftræner Glen Riddersholm havde igen - ligesom mod Aarhus Fremad - proklameret, at mange unge ville blive sendt i ilden mod OB. Men ulig kampen mod Fremad i lørdags var det noget nær de 11 stærkeste, der begyndte på banen.

Kampen i tal

SønderjyskE - OB 1-1 (0-0)

1-0 Peter Christiansen (47.), 1-1 Ayo Simon Okosun (70.)

SønderjyskE i første halvleg

Lawrence Thomas - Patrick Banggaard, Stefan Gartenmann, Pierre Kanstrup - Jeppe Simonsen, Mads Albæk, Julius Eskesen, Marc Dal Hende - Anders K. Jacobsen, Haji Wright, Bård Finne

SønderjyskE i anden halvleg

Nicolai Flø - Philipp Schmiedl, Mads Winther, Isak Olafsson - Sebastian Jessen, Julius Beck, Victor Mpindi, Roni Arabaci - Rasmus Vinderslev, Peter Christiansen, Emil Frederiksen

Ser man bort fra Haji Wright, der har karantæne i sæsonens første superligakamp og derfor med sikkerhed ikke spiller den kamp, kunne de resterende ti sagtens starte inde mod FC Midtjylland 4. februar.

SønderjyskE indledte kampen bedst, stod godt på banen og pressede OB, så snart bolden blev spillet ud på kanten i forsvaret.

Jeppe Simonsen så skarp og klar ud, selvom han midt i første halvleg blev rundet lidt for nemt af en af OB's kanter.

Annonce

Filtret sammen

OB stillede ikke op i stærkeste opstilling. På begge kanter og i midterforsvaret var der unge folk. Resten af holdet bestod af spillere, der kunne være i spil til en startopstilling. En håndfuld spillere var for skadede til at deltage i kampen.

På toppen startede den tidligere SønderjyskE-angriber Mart Lieder, som smilende hilste på sin tidligere sportschef i SønderjyskE og i anden halvleg fik en sludder på hollandsk med assistenttræner Simon Poulsen.

Lieder var langt fra den eneste på eller uden for banen med en fortid i den anden lejr. SønderjyskE og OB er godt og grundigt filtret sammen. Blot for at nævne nogle stykker kunne man fremhæve Anders K. Jacobsen, Jakob Michelsen, Julius Eskesen og Troels Kløve.

Julius Eskesen spillede på midtbanen i første halvleg. Han var lidt for let i nogle af duellerne og fyldte mindre end Victor Mpindi, der stadig må være foran ham i køen. Mpindi har ligesom Wright karantæne i forårets første superligakamp.

Lieder spillede primært over for Stefan Gartenmann, og det gav nogle fine slagsmål, der lugtede lidt af superliga, selvom det var en tidlig træningskamp.

Annonce

Fra midten

Haji Wright lignede en spiller, der ikke går ret meget op i at spille træningskampe. Glen Riddersholm var efter ham, når engagementet i kampen blev for tamt.

SønderjyskE var en del bedre uden bold end med den. Berøringerne, afleveringerne og aftalerne var ikke på plads offensivt.

I sidste halvdel af første halvleg fik SønderjyskE et par muligheder for at bringe sig foran. Mads Albæk var en meter fra at score fra midten, efter at SønderjyskE havde erobret en bold efter en OB-fejl. Albæk spottede, at målmanden var langt fra sit mål, men sparkede altså lige forbi.

Kort efter blev en Haji Wright-afslutning blokeret til hjørne efter et godt angreb. Og lidt senere fik Jeppe Simonsen chancen, da han dukkede op i feltet og satte foden på et indlæg. Også det skud blev blokeret.

Annonce

En uortodoks kantspiller

Intensiteten faldt en del i anden halvleg, hvor SønderjyskE sendte et hold på banen, der bestod af spillere, der normalt begynder på bænken, og unge folk, der kunne høste brugbar erfaring. Også OB skiftede godt ud.

SønderjyskE kom flyvende i gang. Emil Frederiksen løftede en lækker bold ind til en fri Peter Christiansen, der gjorde, hvad han skulle, og headede bolden i kassen. 1-0 to minutter efter pausen.

Hos SønderjyskE var det værd at bemærke den blot 15-årige Julius Beck, der også spillede en halvleg mod Aarhus Fremad. Han er søn af Henrik Beck, der spillede for HFK i 90'erne og start-00'erne og var med, da holdet rykkede op i superligaen første gang.

Julius Beck viste sig fornemt frem som central midt. Han spillede klogt, dækkede bolden godt af og slap den fint til holdkammeraterne. Han gjorde ikke tingene sværere, end de var.

Derudover var det bemærkelsesværdigt, at Rasmus Vinderslev spillede på højre kant. Det var en ide, der opstod halvanden dag tidligere, fortalte Riddersholm efter kampen. Vinderslev besidder ikke traditionelle kant-spidskompetencer, men han har enormt løbepensum og er dygtig i presset, og derfor blev han testet på kanten.

- Det har jeg ikke fortrudt, sagde Riddersholm bagefter.

Med 20 minutter igen udlignede OB. Målet begyndte med en noget uelegant opspilsfejl fra Philipp Schmiedl, hvorefter Victor Mpindi lidt for let blev afvist fysisk af Ayo Simon Okosun, der spadserede ind i feltet og lagde bolden forbi Nicolai Flø i målet.

Schmiedl lavede flere andre fejl. Han tager sig bedst ud, når der er andre end ham i bagkæden, der kan tage styringen og kontrollen.

Okosuns mål blev kampens sidste.

SønderjyskE rundede sin træningslejr af med en kamp, der nu og da lugtede lidt af superliga.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce