Annonce
Debat

En stor grå masse

Læserbrev: På Dalsmark Plejehjem var mange byrødder, personale, beboere og pårørende samlet for at diskutere plejehjemmets fremtid. Uden at kommentere sagen som sådan, vil jeg påpege, at der var mange sobre og velbegrundede indlæg og det meste af mødet var holdt i en sober tone, hvad enten man var enig i byrådets beslutning eller ej.

Der var dog en politiker, Daniel Staugaard, som i den grad rystede mig med sin udtalelse om at de andre plejecentre i kommunen er en stor grå masse.

Det var en arrogant og nedvurderende udtalelse af en byrådspolitiker, som jo er arbejdsgiver for alle ansatte i kommunen. Det tyder på, at han ikke ved ret meget om, hvad der foregår rundt omkring på kommunens plejecentre og ikke kender til praksis.

Det nyvalgte ældreråd har været på rundtur til alle kommunens plejecentre, hjemmepleje - og sygeplejedistrikter for at høre og se, hvad de står for og hvad der foregår. Det har været en stor oplevelse for medlemmerne og jeg vil opfordre alle nyvalgte seniorrådsmedlemmer at tage den samme tur rundt. Høre lederne fortælle om deres visioner og holdninger og opleve personalets engagement.

Jeg synes, at Daniel Staugaard skylder personalet en undskyldning for sin udtalelse.

SVAR

Jeg mener, at den kommunal plejesektor i Sønderborg Kommune gør et godt stykke arbejde, og det kan bestemt være en farverig oplevelse at bo på et af de kommunale plejecentre. Jeg mener dog, at der skal være et privat alternativ, da de kommunale plejecentre jo alle er underlagt den samme ensrettede kommunale styring. I den kontekst udtalte jeg "...den ensrettede grå masse i kommunen", som et sprogligt billede af noget som er ens. Jeg undskylder, hvis jeg har trådt nogen over tæerne.

Daniel Staugaard, Sundgade 6, Egernsund

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce