Annonce
Mindeord

Mindeord over Søren Rosenlund Christensen: En stor motor gik i stå

Tidligere chefredaktør Søren Christensen er død 44 år gammel. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Mindeord: Hans Krabbe, chefredaktør, Midtjyllands Avis, skriver mindeord om Søren Rosenlund Christensen:

Hvis livet var et cykelløb, så havde min ven, Søren Rosenlund Christensen, netop kørt sig varm og placeret sig rigtigt i feltet, så han var klar til at spille sin naturlige hovedrolle i resten af konkurrencen.

Men det fik han ikke lov til. Fredag aften døde Søren af de komplikationer, han fik i forbindelse med et trafikuheld to døgn tidligere, hvor han blev kørt ned under en af de træningsture på racercyklen, som han brugte til at klare sin skarpe hjerne og samtidig røgte den for nye ideer og initiativer.

Søren blev kun 44 år. Tilbage med den største smerte sidder naturligvis Arina og drengene, Frederik og Stian, der skal håndtere chokket over at miste Søren på et tidspunkt, hvor livet først skulle til at folde sig ud. Nu må de rykke endnu tættere sammen i mindet om en enestående mand og far.

For Søren Rosenlund Christensen var et livstykke af de sjældne, og han nåede - sin unge alder til trods - at sætte sig spor i hjembyen Tønder, i Ringkøbing-området og på Bornholm, så ingen, der blev ramt af hans stråleglans, nogensinde glemmer ham. I Aalborg var Søren først lige kommet i gang med gearskiftet og den nye retning for Nordjyske. Han var stolt over at have fået depechen, han var klar, og han glædede sig til for tredje gang at prøve kræfter med at revitalisere et mediehus i en brydningstid for branchen.

Annonce

Rollemodel og inspirator

Jeg lærte Søren at kende i en moden alder. Jeg ville gerne have mødt ham tidligere. Og kendt ham længere. Nu må jeg nøjes med de stærke minder om en helt særlig mand, publicist og cykelmenneske.

Søren var sjov. Når han havde taget temperaturen på en debat, kunne han i én sætning, med vid, bid og glimt i øjet perspektivere, så tingene faldt på plads. Men han var også en no-nonsens mand med sine meningers mod og ligeglad med ikke at være ven med alle. Som en ægte publicist. Han stod på mål for de egne, hans medier repræsenterede, og han var som leder, kommunikator, interviewer, eventmager og rollemodel fremtiden i en branche, der sukker efter ungdom, innovation og fanden-i-voldskhed.

For mig var Søren ven, sparringspartner og en, der gav læ, når den vestenvind, han holdt af at slås med, tvang ham ned over racerens styr. Jeg kommer til at savne hans drillende, iagttagende blik og skæve smil. Og sms’erne, der spredte lys som de første erantis. Ironisk nok blev en træningstur på den elskede cykel begyndelsen til enden for Søren.

Arinas, Frederiks og Stians store motor blev helt ubegribeligt slukket på et tidspunkt, hvor den først for alvor skulle til at trække watt i livets store etapeløb.

Æret være Søren Rosenlund Christensens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce