Annonce
Esbjerg

En stout Venstremand er borte

Jørn Schultz (V) blev blot 64 år og måtte i de senere år kæmpe mod alvorlig sygdom. Arkivfoto: Uffe Kongsted.

Byrådsmedlem Jørn Schultz (V) døde torsdag morgen. Han blev 64 år.

ESBJERG KOMMUNE: Venstrepolitikeren Jørn Schultz fra Gørding er død.

Det oplyser borgmesterkontoret på Esbjerg Rådhus.

Jørn Schultz blev blot 64 år og har i de senere år kæmpet mod hårde odds i form af alvorlige sygdomsforløb. I efteråret sidste år blev han sygemeldt fra kommunalpolitikken og sine poster i Esbjerg Byråd, men han havde ikke opgivet at vende tilbage og færdiggøre sin sidste byrådsperiode. Det fortæller en noget rystet borgmester Johnny Søtrup (V).

- Jørn havde jo besluttet ikke at genopstille, men vi havde håbet at se ham igen i byrådet. Han var virkelig Gørdings mand på tinge og brændte meget for sit lokalområde og sine bestyrelsesposter. Han var meget grundig i sit arbejde og satte sig rigtig godt ind i tingene. Når han så havde gjort sit sind op, skulle der virkelig overbevisende argumenter til, hvis man skulle flytte ham. Det er alt for tidligt, at han skulle herfra, siger Johnny Søtrup.

Poster


  • Byrådsmedlem Jørn Håhr Schultz (V) blev født 25. maj 1953. Han boede frem til sin død på Åbrinken i Gørding. I denne byrådsperiode har Jørn Schultz været medlem af Social & Arbejdsmarkedsudvalget. Plan & Miljøudvalget og Handicaprådet, ligesom han var i bestyrelsen for Esbjerg Kulturskole og Tobakken.
  • Han har været sygemeldt fra Esbjerg Byråd siden september 2016.

Tredje periode

Jørn Schultz begyndte sin kommunalpolitiske karriere i Bramming Byråd, hvor han fik sæde i 2003 som suppleant efter et dødsfald i byrådsgruppen. Siden viste vælgerne, at de virkelig ville ham, og han opnåede selv valg siden og kæmpede for Vejrup-Gørding.

Jørn Schultz var i gang med sin tredje periode i Esbjerg Byråd, hvor han har siddet i Kultur & Fritidsudvalget i to perioder og to perioder i Plan & Miljøudvalget samt denne sidste periode også i Social & Arbejdsmarkedsudvalget. Han nød stor respekt blandt sine byrådskolleger, hvor han var kendt for at være til den stille side - måske fordi han aldrig talte overilet og kun velovervejet.

- Jørn var en rigtig behagelig mand, meget eftertænksom. Han var en rigtig fin ambassadør for Vejrup-Gørding - rigtig hyggelig at snakke med, vidende og interesseret i mange ting. Vi har savnet ham i udvalget, efter at han blev sygemeldt, siger formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget, Henrik Vallø (Borgerlisten).

Venstres gruppeformand, Kurt Bjerrum, og formand for Sundheds- & Omsorgsudvalget Henning Ravn (V), besøgte sammen Jørn Schultz for blot få uger siden, hvor de fandt ham ved godt mod:

- Hans store ønske var at komme tilbage og afslutte byrådsperioden. Han ville gerne gøre det færdigt, han var begyndt på, for sådan var han jo. Det betød noget for ham. Han brændte eksempelvis meget for Esbjerg Kulturskole, hvor han sad i bestyrelsen, og for idrætshallerne, og han havde en lang karriere inden for idrætten som leder og træner. Jørn var en meget stålsat politiker, der ikke gjorde så meget væsen af sig, og han trak nok heller ikke de store overskrifter, for han kommenterede ikke på alt muligt. Men hans holdning var klar nok, og den skulle han nok få sagt, siger Kurt Bjerrum.

Annonce

Agtelse og tillid

Henning Ravn er også rystet over det pludselige tab af en god politikerkollega:

- Jeg kender jo Jørn rigtig godt - han var en guttermand og en rigtig loyal fyr, som arbejdede ihærdigt for de ting, han troede på. Han har gjort ufattelig meget for idrætten og for Gørding-Vejrup, hvor han var kendt og helt fortjent nød stor agtelse og tillid. Jeg har haft mange gode timer sammen med ham. En vellidt mand og en, man kunne stole på. Når han sagde noget, lyttede man, for hvis ikke, det var noget, der betød noget, havde han ikke åbnet munden, siger Henning Ravn.

Jørn Schultz efterlader sig hustruen Bodil Schultz, datteren Kristina Schultz Møllgaard samt tre børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce