Annonce
Håndbold

En svingom med kvindelandsholdet: Christina Roslyng bliver ny Team Manager

Christina Roslyng vandt "Vild med dans" tilbage i 2006. Hun bliver ny Team Manager for de danske håndboldkvinder. Hun overtager tjansen efter Mette Vestergaard. Foto: Scanpix
Landstræner Jesper Jensen og Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen har fået sammensat et nyt lederteam til det danske kvindelandshold. Det bliver med tilgangen af den tidligere OL-guldvinder Christina Roslyng som Team Manager.

Onsdag i sidste uge skulle kvindelandsholdet være mødt ind til samling forud for to testkampe mod Brasilien i Holstebro og Mors. Den samling blev aflyst grundet den alvorlige situation med coronavirussen.

Samlingen skulle samtidig have været den første for den nye ledergruppe bag landsholdet med trænerkonstellationen Jesper Jensen og Lars Jørgensen i spidsen.

Lederteamet for kvindelandsholdet bliver en blanding af nye og velkendte ansigter, hvor Michael Bruun (målmandstræner), Mikkel Hjuler (fysioterapeut), Erling Andersen (Body SDS) og Sten Kaj Larsen (videoredigering) alle fortsætter, mens Christina Roslyng bliver ny Team Manager. Samtidig tiltræder Morten Storgaard, der også er tilknyttet læge hos herrelandsholdet.

Det skriver DHF i en pressemeddelelse.

41-årige Christina Roslyng, der er gift med Lars Christiansen har selv spillet 129 landskampe og scoret 299 mål for det danske kvindelandshold i årene 1998-2004, ser frem til igen at blive en del af landsholdet:

- Opgaven som Team Manager er vildt spændende. Her kan jeg kombinere min erfaring fra min egen aktive karriere som spiller med min erfaring fra det civile liv inden for både HR og ikke mindst sportspsykologi i blandt andet Team Danmark-regi. Jeg brænder for at udvikle mennesker, og derfor ser jeg også frem til igen at blive en del af et præstationsmiljø, hvor jeg kan sætte mine kompetencer i spil i forhold til spillerne og resten af ledergruppen, siger Christina Roslyng, der var med til at vinde OL-guld i 2000.

Derudover har hun blandt meget andet vundet EM-sølv og fire gange DM-guld.

Tilbage i 2006 vandt Christina Roslyng underholdningsprogrammet "Vild med dans" sammen med Steen Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce