Annonce
Tønder

En times skoleløb gav 34.000 kroner til Børnelungefonden

Starten er gået - jo flere omgange der kan noteres på en time, des flere penge går der til Børnelungefonden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Fredag løb hundreder af skolebørn for et godt formål i hele landet. I Øster Højst snørede alle på Filialskolen skoene i den gode sags tjeneste.

Øster Højst: På en række skoler har idéen om indsamling til gode formål efterhånden fået en fast plads på skoleåret. Således også fredag, hvor i alt 500 børn i Tønder Kommune satte påskeferien i gang med at løbe for et godt formål.

Arrangøren af løbet er Team Rynkeby, som i Danmark, Finland, Norge og Sverige har samlet over 200.000 børn til start. Som optakt til løbet har eleverne nemlig skaffet sponsorater hos eksempelvis forældre, venner og bekendte - et sponsorat, der afhænger af, hvor mange omgange hver elev kan løbe på en time.

I Danmark går sponsoraterne direkte til Børnelungefonden, mens de skandinaviske naboer løber til fordel for kræftramte børn.

Løb til fordel for syge børn

Interessen for løbet er større end nogensinde før i Sønderjylland. Sidste år samlede skoleløbet godt 14 millioner kroner ind til kritisk syge børn - heraf blev 10,3 millioner indsamlet i Danmark.

I Danmark går de indsamlede penge til Børnelungefonden, der blandt andet hjælper børn, som lider af astma.

Intet løb uden opvarmning. På Øster Højst Filialskole stillede 50 af kommunens 500 deltagere til start. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

- Det kunne jo være en selv

Ruten er ikke lang, for det er antallet af omgange, der afgør resultatet. Derfor er ruten omkring 400 meter lang, men hurtigt bliver der skrevet masser af røde streger på de hvide mærkater, som børnene bærer. Hver streg er lig med en omgangs sponsorat til Børnelungefonden.

Ude på ruten er børnene i fuld gang med at løbe værdifulde meter ind - en af dem er Malthe fra 4. klasse, der undervejs forklarer, hvorfor han er med:

- I virkeligheden kunne det jo være én selv, der lå på sygehuset. Det her er en god måde at gøre en forskel på, forklarer han.

Vi følger med Malthe og en gruppe venner på ruten - og småforpustede svarer de alle, at løbet er et sjovt arrangement, som samtidigt har en god mening.

Lidt moralsk opbakning skal der til. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Anden omgang

På Øster Højst Filialskole deltager 50 børn, men de er ikke alene. Rynkebys skoleløb er for alle, så en gruppe lærere, anført af skoleleder Mogens Madsen Zabel, er også til start.

I Øster Højst blev Rynkebys Skoleløb faktisk lidt af et tilløbsstykke fredag. Naboskolen, Deutsche Schule Osterhoist stillede også til start. Det valgte den lokale borgerforening at markere ved at sætte flag op i byen, hvilket var med til at understrege feststemningen. Og fest, det blev der.

Faktisk overgik eleverne deres eget resultat fra 2016, hvor de deltog for første gang. Ved den lejlighed kom der knap 30.000 kroner i kassen, mens årets udgave kastede over 34.000 kroner af sig:

- Vi er meget tilfredse med resultatet. Inklusive de lærere, der løb med, var vi 56 eller 57 løbere, så det er vi meget tilfredse med. I det hele taget er vi glade for at deltage i det her løb, for eleverne er virkelig engagerede i det, lyder det fra Mogens Madsen Zabel.

Det er anden gang Øster Højst Filialskole deltager - fredag slog de også skolens hidtil bedste resultat, da der blev løbet 34.000 kroner ind. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Team Rynkebys skoleløb er blevet et skandinavisk anliggende. 211.000 elever fra i alt 740 skoler deltager - heraf er godt halvdelen fra Danmark. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der var fuld fart på - allerede ved opvarmningen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Fuldt fokus før starten. Målet er klart - løb så langt som muligt på en time. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er sponsorløb på Øster Højst Skole - børnene har selv været ude at jagte små sponsoraftaler - de løber til fordel for Børnelungefonden.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er sponsorløb på Øster Højst Skole - børnene har selv været ude at jagte små sponsoraftaler - de løber til fordel for Børnelungefonden.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce