Annonce
Varde

En træt DF-partisoldat tager nederlaget med oprejst pande

Torbjørn Fristed har lokalt blandt andet gjort sig synlig som forkæmper for, at unge skal føle sig trygge, når de går i byen i nattelivet i Varde. Arkivfoto: Yvonn Tittel
Torbjørn Fristed, spidskandidat for Dansk Folkeparti i Haderslevkredsen, erkendte onsdag aften, at han ikke kommer i Folketinget. Han har af egen lomme brugt 60-70.000 kroner på valgkampen.

Heager: Med kun tre kandidater valgt ind for Dansk Folkeparti i Sydjyllands Storkreds og mere end en halvering, tror spidskandidat for Haderslev, Torbjørn Fristed, der bor i Heager ved Varde, ikke på, at han kommer i Foketinget.

- Selvom de personlige stemmer ikke er talt op endnu, tror jeg ikke på det, siger han.

Valgaftenen blev holdt hjemme, sammen med sønnerne.

- Jeg var bare træt. Jeg har brugt 15 timer eller mere i døgnet i fire uger, og har ikke set mine børn ret meget.

Ikke noget med at tage til hovedkvarteret og de andre i København?

- Der er ingen grund til at tage til København for at sidde der og mugge over, at vi fik en lussing. Det kunne jeg lige så godt gøre hjemme.

Annonce

Masser af penge og afspadsering

Torbjørn Fristed, der er stabshjælper for generalen i Karup, hvor Forsvarets tre værnshovedkvarterer er samlet, havde optjent afspadsering til 24 dages fri i forbindelse med valgkampen. Så han har holdt fri, siden valget blev udskrevet.

Kan I bare bunke afspadsering sammen?

- Indenfor staten skal vi afspadsere indenfor et kvartal, med mindre man laver en afspadseringsplan sammen med sin chef. Det er ikke usædvanligt, at man gør det. Jeg har rigtig mange rejsedage, så jeg tror, det er afspadsering fra tre-fire måneder.

Udover tiden har Torbjørn Fristed brugt penge på personlig markedsføring. I alt 60-70.000 kroner har han lagt i sin valgkamp.

Hvordan har du det nu?

- Jeg er afklaret. Jeg er dødtræt. Jeg brugte lidt tid i går på at tænke, var der noget, jeg kunne have gjort anderledes. Kunne jeg have været mere synlig?

- Men jeg synes, jeg har gjort tingene rigtigt. Det vigtigste er at være synlig, og det har jeg forsøgt.

Tillid til DF og til ledelsen

- Jeg kan også se i medierne i dag, det er lidt udbredt at pege fingre, hvis ens parti har fået en lussing, men det synes jeg ikke, der er nogen grund til.

- Jeg ved ikke, hvad det er, der er skyld i, at vi gik tilbage. Det kan man analysere en hel masse på. Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kunne gøre, og jeg har tillid til partiet og til ledelsen, og vi skal nok komme igen.

Du vil ikke skrue ned for politik?

- Nu skal jeg lige vende skråen og have noget søvn. Men jeg kan heller ikke se mig selv lade være. Jeg gør det jo, fordi jeg synes, det er vigtigt, vi ændrer nogle ting, og jeg synes, det er spændende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce